ΑΘΗΝΑ
15:12
|
02.05.2024
Κυρώσεις και στην Σούζαν Σάραντον λόγω της στάσης της για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρία παραγωγής «Spyglass» απέλυσε την μεξικανικής καταγωγής ηθοποιό Μελίσα Μπαρέρα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην επερχόμενη ταινία «Scream VII», λόγω αναρτήσεων της υπέρ της Παλαιστίνης.

Η 33χρονη ηθοποιός έδειχνε έντονα την υποστήριξή της στον λαό της Παλαιστίνης μέσω των αναρτήσεων της στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram, ζητώντας να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ενώ είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση στην οποία η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηριζόταν ως «εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία».

Η «Spyglass» χαρακτήρισε αντισημιτικές τις δηλώσεις της ηθοποιού, αναφέροντας στην ανακοίνωση της πως «έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους».

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρέθηκε και η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον, με το πρακτορείο που την εκπροσωπούσε να «κόβει» την συνεργασία τους, λόγω της στάσης της ηθοποιού υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Συγκεκριμένα η Σάραντον, σε πορεία διαμαρτυρίας στις 17 Νοεμβρίου, κατά των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται να είχε δηλώσει πως «Πολύς κόσμος φοβάται, πολλοί φοβούνται αυτή τη χρονική στιγμή επειδή είναι Εβραίοι, βιώνοντας ένα μέρος από την εμπειρία του να είναι κανείς μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα».

Οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε η ηθοποιός δημιούργησαν αντιδράσεις σε μια μερίδα κόσμου, ανάμεσα τους και η Αβίβα Κλόμπας, συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Boundless Israel», η οποία θεωρεί πως μεσα από τις δηλώσεις της, η Σάραντον «εννοούσε πως οι Αμερικανοί Εβραίοι καλά να τα πάθουμε- πως δεν μας αξίζει να ζούμε χωρίς παρενοχλήσεις και επιθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα