ΑΘΗΝΑ
05:26
|
03.05.2024
«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας». Πανελλαδική απεργία και πορείες σε όλη τη χώρα. «Χειρόφρενο» τράβηξαν οι οδηγοί ταξί.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΟΒΣΑ έξω από τη Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικό μέτωπο κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης συγκρότησαν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Με αποφάσεις δεκάδων φορέων σήμερα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, μικρές βιοτεχνίες, γραφεία αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί των ταξί.

Στην Αθήνα στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν: Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες απηύθυνε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν επίσης δικηγόροι, γιατροί και συμβολαιογράφοι.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), υποστηρίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΟΒΣΑ ζητά:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.
  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

Με πανό και πλακάτ στα χέρια εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, έμποροι αλλά και αυτοκινητιστές ταξί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, οι ταξιτζήδες συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, η προσυγκέντρωση σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., ορίστηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία και διαμαρτυρία κατά του φορολογικού προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στις 12 μμ..

Στην Πάτρα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Στη Λάρισα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Καρδίτσα, στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. 

Στον Βόλο, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στους Σοφάδες Καρδίτσας, στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση έγινε στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Άρτα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ.

Στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο Αγρίνιο, στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο Στάικου.

Στην Κρήτη: Στα Χανιά, στις 12 μ., έξω από την Εφορία Χανίων. Στο Ηράκλειο, στις 12 μ., στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Κέρκυρα, στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8.30 π.μ., στη ΔΟΥ Ξάνθης, κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών.

Στην Αλεξανδούπολη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έγινε στις 11.30 το πρωί  μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου

Στη Λιβαδειά συγκέντρωση, στις 12 μ., μπροστά από τη ΔΟΥ.

Στη Χαλκίδα έγινε αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε στις 11.45 π.μ., από το πάρκο του Λαού και κατέληξε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λαμία, συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Στην Αταλάντη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 12 μ., με τα καταστήματα και τα γραφεία να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 2 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα