ΑΘΗΝΑ
17:21
|
10.05.2024
Μετά τον σάλο λόγω της ξαφνικής απόλυσής του, ο Άλτμαν επιστρέφει με δόξα και τιμή στην OpenAΙ.
Σαμ Άλτμαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το τεράστιο σάλο που προκλήθηκε με την απόλυσή του, ο Σαμ Αλτμαν επιστρέφει και πάλι στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της OpenAI.

Η OpenAI ανακοίνωσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας την επιστροφή του επικεφαλής της και συνιδρυτή της Σαμ Άλτμαν, μερικές ημέρες μετά την απόλυσή του από την εταιρία που δημιούργησε το ChatGPT.

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για να επιστρέψει ο Σαμ στην OpenAI ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» με αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς θα περιληφθούν σ’ αυτό ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce Μπρετ Τέιλορ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς και ο διευθύνων σύμβουλος της Quora Άνταμ Ντ’ Άντζελο, εξήγησε η OpenAI σε μήνυμά της που ανήρτησε λίγο μετά τις 22:00 χθες, Τρίτη, το βράδυ στην Καλιφόρνια (σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδας).

«Επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας στο διάστημα αυτό», εξήγησε η επιχείρηση σ’ αυτό το μήνυμα.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω»τόνισε ο Αλτμαν με ποστ του στα social media εκφράζοντας, έτσι, την ικανοποίησή του.

Ο Σαμ Άλτμαν, την πρόσληψη του οποίου είχε ανακοινώσει η Microsoft προχθές, Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την απόλυσή του από την OpenAI, υποστήριξε από την πλευρά του πως έχει τη στήριξη του Σάτια Ναντέλα, του επικεφαλής της Microsoft, για να επιστρέψει στην OpenAI.

«Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και με την υποστήριξη του Σάτια, βιάζομαι να επιστρέψω στην OpenAI και να οικοδομήσω μια σταθερή σύμπραξη» με τη Microsoft, έγραψε ο Άλτμαν στο X.

Τη Δευτέρα, ο πρώην επικεφαλής της Twitch Έμετ Σίαρ είχε μάλιστα ανακοινώσει πως δέχθηκε να αναλάβει προσωρινά τη θέση του επικεφαλής της OpenAI.

Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 700 από τους 770 εργαζομένους της OpenAI είχαν απειλήσει να παραιτηθούν, αν δεν επέστρεφε ο 38χρονος Σαμ Άλτμαν.

Η απόλυσή του από την OpenAI, την εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, τόσο στην τεχνολογική κοινότητα όσο και στους σχετικούς δημοσιογράφους, καθώς κανείς δεν είχε καταλάβει ότι «κάτι πάει λάθος» με τον Άλτμαν.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έγραψε σε ανακοίνωσή του, ότι ο Άλτμαν ότι δεν ήταν «σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες» μαζί τους, με αποτέλεσμα να έχουν «χάσει την εμπιστοσύνη» τους για την θέση του στην ηγεσία της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Εισβολή του στρατού σε στούντιο του Al Jazeera στη Ναζαρέτ

Τουρκία: Νεαρός αστροναύτης ετοιμάζεται για διαστημική αποστολή

Δέσμευση Ραϊσί για οπτικές ίνες οικιακής και εταιρικής χρήσης σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα