ΑΘΗΝΑ
03:01
|
07.05.2024
Ο Αλγερινός αμυντικός της Νις, Γιούσεφ Ατάλ, τέθηκε υπό κράτηση το απόγευμα της Πέμπτης με την κατηγορία της«πρόκλησης φυλετικού μίσους για λόγους θρησκείας».
Τέθηκε υπό κράτηση μετά την επιστροφή του στη Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 27χρονος Αλγερινός διεθνής αμυντικός της Νις,  Γιουσέφ Ατάλ, τέθηκε υπό κράτηση, το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας», σύμφωνα με τις αρχές, μετά από ανάρτησή του στα social media, που σχετίζεται με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής είχε κοινοποιήσει, τον Οκτώβριο, ένα βίντεο του Σεΐχη Μαχμούντ αλ-Χασανάτ που ζητούσε από τον Θεό να στείλει «μαύρη μέρα στους Εβραίους» και «να συνοδεύσει το χέρι των Παλαιστινίων αν πετάξουν πέτρες», που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την ομάδα, για άγνωστο χρονικό διάστημα, με απόφαση της διοίκησής της.

Παρότι διέγραψε γρήγορα την ανάρτησή του και ζήτησε συγγνώμη, η καταγγελία από τον νομάρχη και τον δήμαρχο της πόλης της νότιας Γαλλίας, είχε σαν συνέχεια την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας «για υποστήριξη τρομοκρατικών πράξεων και δημόσια πρόκληση βίας» στις 16 Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε τελικά στη σύλληψή του μετά την επιστροφή του από την Αλγερία όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας εναντίον της Μοζαμβίκης.

«Γνωρίζω ότι η δημοσίευσή μου σόκαρε πολλούς, κάτι που δεν ήταν πρόθεσή μου και ζητώ συγγνώμη», είχε απολογηθεί δημόσια ο παίκτης μέσω Instagram. «Θα ήθελα να διευκρινίσω την άποψή μου χωρίς καμία αμφισημία: καταδικάζω σθεναρά κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε στον κόσμο, και υποστηρίζω όλα τα θύματα. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ ένα μήνυμα μίσους», τόνιζε αλλά παρόλα αυτά συνελήφθη τελικά χθες με την κατηγορία, σύμφωνα με πληροφορίες, της  «πρόκλησης φυλετικού μίσους για λόγους θρησκείας».

Η Professional Football League του έχει επιβάλει επίσης τιμωρία επτά αγωνιστικών από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Ο Αλγερινός διεθνής έπαιξε την Κυριακή με τη Μοζαμβίκη, μετά από ενάμιση μήνα μακριά από τα γήπεδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα