ΑΘΗΝΑ
19:03
|
28.04.2024
Το έργο θα έχει ως συνέπεια την κοπή χιλιάδων δέντρων και την καταστροφή 82.000τ.μ. περιαστικού δάσους, καταγγέλλουν.
Ζητούν στήριξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και συνολικό σχέδιο για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την παύση εργασιών για την κατασκευή του Flyover πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, μέλη 40 συλλογικοτήτων και συλλόγων της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, δίνοντας συνέχεια στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της συμπρωτεύουσας, για το έργο, που όπως καταγγέλλουν θα καταστρέψει 82.000τ.μ. περιαστικού δάσους.

Η σχεδιαζόμενη κοπή χιλιάδων δέντρων θα έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα, καταγγέλλουν, ενώ τονίζουν πως δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για το έργο και απορρίπτουν και την ρητορική για «λύση του κυκλοφοριακού», τονίζοντας ότι, το αντίθετο, θα αναπαράγει το πρόβλημα.

«Για μία πόλη που πνίγεται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την έλλειψη χώρου στάθμευσης και συγκοινωνιών, ο αποκλεισμός τμήματος της περιφερειακής οδού ισοδυναμεί με κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη», αναφέρεται σε φυλλάδιο που μοίρασαν σήμερα οι συγκεντρωμένοι σε διερχόμενους πολίτες.

«Διεκδικούμε τα τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει το έργο να επενδυθούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε ένα συνολικό σχέδιο για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα στην πόλη», αναφέρουν στο κείμενο που μοίρασαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Καταγγέλλουν επίσης πως το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, τους δήμους και τους κατοίκους.

Μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη των φορέων που έχουν καταθέσει τις δύο αιτήσεις ακύρωσης του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα