ΑΘΗΝΑ
03:34
|
03.03.2024
Απεργιακές κινητοποιήσεις διεξάγονται στη Σουηδία για πέμπτη συνεχή εβδομάδα λόγω της άρνησης της εταιρίας να συνάψει συλλογικές συμβάσεις με τους 127.000 εργαζόμενους της στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυτοκινητοβιομηχανία Τesla υπέβαλε μήνυση κατά του σουηδικού κράτους, κατηγορώντας το για διάκριση κατά της εταιρείας, προσπαθώντας να παρακάμψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν «βάλει φρένο» στις δραστηριότητές της στη χώρα, με τον Ίλον Μασκ να χαρακτηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις «παραφροσύνη».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων της Tesla, που διεξάγονται στη Σουηδία για πέμπτη συνεχή εβδομάδα λόγω της άρνησης της εταιρείας να συνάψει συλλογικές συμβάσεις με τους 127.000 εργαζόμενους της στη χώρα, ήρθαν να συμβάλουν οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων, με το συνδικάτο τους, PostNord, να ανακοινώνει πως δεν θα παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας για νέα οχήματα Tesla.

Σύμφωνα με τη σουηδική οικονομική εφημερίδα «Dagens Industri», η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε σε έγγραφα που υποβλήθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο του Norrköping πως «η άρνηση χορήγησης πινακίδων κυκλοφορίας συνιστά επίθεση και δημιουργεί διακρίσεις, οι οποίες στρέφονται προς την Tesla και δεν έχουν καμία νομική υποστήριξη», με το υπουργείο Μεταφορών της Σουηδίας να επιβεβαιώνει ότι έχει υποβληθεί μήνυση στο δικαστήριο από την εταιρεία αυτοκινήτων.

Οι μαζικές απεργίες οργανώθηκαν από την συνδικαλιστική οργάνωση IF Metall, η οποία απαριθμεί περισσότερα από 300.000 μέλη στη σουηδική βιομηχανία και έχει προειδοποιήσει ότι «θα συνεχίσει τις απεργίες για όσο χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα