ΑΘΗΝΑ
10:35
|
28.04.2024
Σε καταγγελία προχώρησε το τριμελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου καθώς οι χώρου του σχολείου έχουν συνθήκες ψυγείου.
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τριμελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου καταγγέλλει πως οι χώροι του έχουν συνθήκες ψυγείου και οι καθηγητές, προκειμένου να διδάξουν σε θερμοκρασία που να μην κάνει τους μαθητές να κρυώνουν, φέρνουν από το σπίτι τους θερμαντικά σώματα. Ειδικά όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν.

Ταυτόχρονα, παρότι το Μουσικό Σχολείο εκ φύσεως προχωρά σε εκδηλώσεις για την καλύτερη εξάσκηση και εκμάθηση, δεν διαθέτει χώρο εκδηλώσεων. Σαν αποτέλεσμα, αυτές πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα στο προαύλιό του.

Η στελέχωσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό είναι επίσης ελλιπής ακόμη και στο κύριο αντικείμενό του, με αποτέλεσμα μαθητές να διδάσκονται άλλο όργανο από αυτό που έχουν επιλέξει.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου παραθέτουν τα αιτήματα όλων των μουσικών σχολείων της χώρας προς το υπουργείο Παιδείας:

  • Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος
  • Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές
  • Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων
  • Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, όπου θα επιλέγεται από τους ενδιαφερόμενους μαθητές αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους

Παράλληλα, όπως προαναγγέλλουν, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα