ΑΘΗΝΑ
16:01
|
25.06.2026
Το μωρό ζυγίζει 25 κιλά και οι υπεύθυνοι του πάρκου είναι χαρούμενοι, αφού στη Σουμάτρα ζουν λιγότεροι από 50 αυτού του είδους.
Ρινόκερος της Σουμάτρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ντιλάιλα γέννησε δέκα μέρες νωρίτερα, αλλά μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας! Η Ντιλάιλα έγινε έτσι μαμά ενός χαριτωμένου μωρού που ζυγίζει 25 κιλά. Ο μπαμπάς του έχει γεννηθεί σε ζωολογικό κήπο στο Σινσινάτι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ευτύχημα είναι, ότι αυξήθηκε κατά ένα μέλος η κοινότητα των σπανιότατων ρινόκερων της Σουμάτρας, που αριθμεί λιγότερα από 50 ζώα.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας είναι ένα είδος του ζωικού βασιλείου που απειλείται άμεσα με εξαφάνιση και για αυτό η γέννηση του μικρού αρσενικού στο εθνικό πάρκο Way Kambas της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, προκάλεσε μεγάλη χαρά στους υπεύθυνους του χώρου. Οι δασοφύλακες  εντόπισαν την μητέρα και το μωρό της τέσσερις ώρες αφότου είχε γεννήσει, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδονησίας.

Είναι το δεύτερο ρινοκεράκι που γεννιέται φέτος στην Ινδονησία, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου είχε γεννηθεί άλλο ένα στη Σουμάτρα.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διάσωση του ρινόκερου της Σουμάτρας και φαίνεται πως η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Στο εθνικό πάρκο Way Kambas έχουν γεννηθεί από το 2012 μέχρι σήμερα πέντε ρινοκεράκια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Βενεζουέλα: Διπλός ισχυρός σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 164 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές [upd]

Ευρώπη: Υποδομές σε «νευρική κρίση» από το ακραίο κύμα καύσωνα

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα