ΑΘΗΝΑ
00:50
|
03.05.2024
Κατά την διάρκεια των βραβείων Gotham, ο ηθοποιός διαπίστωσε πως μέρος της αρχικής του ομιλίας είχε διασκευαστεί από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα βραβεία Gotham
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια αμήχανη στιγμή βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλυγουντ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σκηνή των Gotham Independent Film Awards.

Συγκεκριμένα, ο 80χρονος ηθοποιός βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να εκφωνήσει μια ομιλία για την ταινία «Killers Of The Flower Moon», την οποία σκηνοθέτησε ο μακροχρόνιος φίλος και συνεργάτης του Μάρτιν Σκορσέζε και στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο ηθοποιός, ενώ είχε ξεκινήσει να διαβάζει την ομιλία του, παρατήρησε ότι το κείμενο ήταν διαφορετικό από το αρχικό, καθώς είχαν κοπεί αρκετά σημεία, μεταξύ άλλων επικριτικά σχόλιά του για τον Ντόναλντ Τράμπ και απευθυνόμενος στο κοινό είπε, «Η αρχή της ομιλίας μου άλλαξε, αφαιρέθηκε. Δεν το ήξερα».

Ο σταρ του κινηματογράφου φάνηκε να μπερδεύει τα λόγια του και να σταματά, προτού προσπαθήσει να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

«Θα πάω πίσω. Συγγνώμη. Εντάξει, έγινε ένα λάθος. Θα συνεχίσω. Απλώς συνεχίστε να κάνετε scroll», είπε στα βραβεία ενώ ήταν εμφανώς αγανακτισμένος. «Είδα ότι τα επεξεργάστηκαν όλα αυτά», πρόσθεσε.

«Θέλω μόνο να πω ένα πράγμα. Η αρχή της ομιλίας μου μονταρίστηκε, κόπηκε και δεν το ήξερα. Και θέλω να το διαβάσω», συνέχισε.

Όπως αναφέρει το BBC, μόλις τελείωσε το βίντεο που προβάλλονταν σχετικά με το βραβείο, o Ντε Νίρο έβγαλε το κινητό του και ξεκίνησε να διαβάζει από εκεί τον λόγο που είχε ετοιμάσει εξαρχής αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα «ψέματα» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Η ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και κινούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια», είπε αρχικά και συνέχισε:

Στη Φλόριντα, οι νέοι μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το προσωπικό τους όφελος. Η βιομηχανία του θεάματος δεν έχει ανοσία. Ο Τζον Γουέιν, είπε τη διάσημη φράση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: “Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους”.

«Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του. Και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία του. Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του».

Ο Ντε Νίρο, είπε στη συνέχεια ότι έπρεπε να ευχαριστήσει τα βραβεία Gotham και την Apple, για το Killers of the Flower Moon. «Αλλά δεν έχω διάθεση να τους ευχαριστήσω καθόλου γι’ αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό;», κατέληξε με αγανάκτηση, δέχτηκε το βραβείο και κατέβηκε από τη σκηνή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα