ΑΘΗΝΑ
02:40
|
05.05.2024
Τα συνεργεία εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζουν μέσα στο σκοτάδι τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων επτά ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Στρατιωτικό αεροσκάφος Osprey
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος του αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου κάθετης προσγείωσης Osprey από την αεροπορική βάση Γιοκότα (δυτικό Τόκιο)  έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του σκάφους νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ανοικτά των ακτών της νότιας Ιαπωνίας.

Η αιτία του αεροπορικού δυστυχήματος και η τύχη των άλλων επτά ατόμων που επέβαιναν σε αυτό δεν έγιναν άμεσα γνωστά.Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, Καζούο Ογκάουα, ανέφερε πως θα γίνουν ανακοινώσεις μόλις συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για το δυστύχημα.

Τα αεροπλάνα Osprey προσγειώνονται σαν ελικόπτερα και κατά τη διάρκεια της πτήσης κινούνται γρήγορα σαν αεροπλάνα. Δεν είναι σπάνια τα αεροπορικά ατυχήματα ή δυστυχήματα με αεροσκάφη τέτοιου τύπου, ιδιαίτερα στις στρατιωτικές βάσεις που διατηρούν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Το σημερινό είναι το πέμπτο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφη αυτού του τύπου από το 2012, ανεβάζοντας έκτοτε σε τουλάχιστον 19 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους επιβαίνοντας σε αυτά.

Ο Ντένι Ταμάκι, κυβερνήτης της νήσου Οκινάουα, που φιλοξενεί το 50% των 50.000 Αμερικανών στρατιωτικών στην Ιαπωνία, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως θα ζητήσει από τον αμερικανικό στρατό να καθηλώσει όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη Osprey, ώσπου να διαλευκανθούν οι αιτίες και οι συνθήκες κατά τις οποίες σημειώθηκε το σημερινό αεροπορικό δυστύχημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα