ΑΘΗΝΑ
22:27
|
02.03.2024
Ιταλός καθηγητής προτείνει να εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες, οι οποίοι θα έπρεπε επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε χώρους με συνωστισμό».
Τοιχογραφία στην Ιταλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να καταγραφεί στην Ιταλία παράλληλη «κορύφωση» των κρουσμάτων κορονοϊού και εποχικής γρίπης προειδοποίησε απόψε ο Ιταλός καθηγητής καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου και πρώην υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας, Τζάνι Ρέτσα, σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Ρέτσα εξήγησε πως «ο κορονοϊός κυκλοφορεί πολύ», επικαλούμενος στοιχεία που δεν αρκούν για να αποκαλύψουν προς το παρόν το φαινόμενο «σε όλη του την έκταση».

«Ξέραμε ότι με τα πρώτα κρύα θα ξανασήκωνε κεφάλι, αλλά το σημαντικό είναι να μην προκαλέσει μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όσοι ηλικιωμένοι και πολίτες με χρόνια προβλήματα υγείας δεν προστατεύονται πλέον από το εμβόλιο, μπορεί να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα». Ανέφερε επίσης ότι «αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται όλο και περισσότερο χωρίς να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, τότε η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί».

Σύμφωνα με τον Τζάνι Ρέτσα, «μετά τα Χριστούγεννα θα καταγραφεί πιθανότατα το μεγάλο κύμα εποχικής γρίπης, το οποίο μπορεί να συμπέσει με την “κορύφωση” των κρουσμάτων κορονοϊού, κάτι που ενδέχεται να θέσει και πάλι υπό μεγάλη πίεση τα νοσοκομεία και τα τμήματα των εκτάκτων περιστατικών».

Ο Ιταλός καθηγητής Επιδημιολογίας εκτιμά, τέλος, ότι «πρέπει να εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες, οι οποίοι θα έπρεπε επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε χώρους με συνωστισμό» και πως «είναι καλό να καταβληθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους οικογενειακούς γιατρούς, όπως και σε ό,τι αφορά την κατ΄οίκον παροχή ιατρικής φροντίδας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο οι παχύσαρκοι στον πλανήτη

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Διαπιστώθηκαν παραβιάσεις πρωτοκόλλου σε εργαστήρια της Neuralink

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα