ΑΘΗΝΑ
20:31
|
04.05.2024
Γυναίκες και νέοι οι πιο θερμοί υποστηρικτές, σύμφωνα με έρευνα του Eteron και της aboutpeople.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική έρευνα του Eteron και της aboutpeople σε 3.058 άτομα φέτος τον Οκτώβριο, έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πώς βλέπει η ελληνική κοινωνία τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την τεκνοθεσία τους, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαλυπτικά.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε: Να επιτραπούν οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών;»

Στην ερώτηση για τον γάμο, το 56,2% απάντησε ότι συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, με το 38,9% απάντησε ότι διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Οι γυναίκες φάνηκε πως είναι πολύ πιο θετικές από τους άντρες (63,3% έναντι 49%) καθώς και οι πιο νέοι συγκριτικά με τους γηραιότερους, με υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων σημειώνεται στις ηλικίες 17-24 (67,7%).

Στις απαντήσεις με βάση την ψήφο στις εκλογές του Ιουνίου, παρατηρούμε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πλέον θετικοί με 85,8%, ακολουθούμενοι από αυτούς του ΚΚΕ (79,1%), της Πλεύσης Ελευθερίας (59,5%), του ΠΑΣΟΚ (57,9%), της Νέας Δημοκρατίας (46,2%), της Νίκης (26%), του της Ελληνικής Λύσης (21,9%) και των Σπαρτιατών (18,3%).

Ποσοστό αντίστοιχο με αυτό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνουν και όσοι «δεν πιστεύουν στους ιδεολογικούς διαχωρισμούς» με 45,7%.

 «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις τεκνοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια;»

Οι αρνητικές απαντήσεις σημειώνουν καθαρό προβάδισμα στην ερώτηση για την τεκνοθεσία, με το 58.6% να διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί και το 37,2% να συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Οι απαντήσεις βρίσκουν τις γυναίκες (43,4%) ξανά πιο θετικές από τους άντρες (30,9%) καθώς και τους πιο νέους συγκριτικά με τους γηραιότερους. Οι μόνες ηλικιακές ομάδες που εμφανίζονται πλειοψηφικά θετικές και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά είναι οι 17-24 (63,4%) και 25-34 (52,6%).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα