ΑΘΗΝΑ
18:14
|
02.05.2024
Συνολικά αποχώρησαν 178 μέλη από τις δύο οργανώσεις, καθώς δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο κόμμα μετά την εκλογή του νέου προέδρου
Αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος γύρος αποχωρήσεων σήμερα για δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Ρέθυμνο και τον Σαρωνικό, καθώς δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο κόμμα μετά την εκλογή του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους, με βαριές αιχμές για το πολιτικό στίγμα του Στ. Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας, 97 μέλη απ’ την Ο.Μ. Ρεθύμνου και επιπλέον 81 μέλη απ’ την Ο.Μ. Σαρωνικού. Απ’ τον Σαρωνικό μάλιστα αποχωρεί η πλειοψηφία των μελών της συντονιστικής επιτροπής, συγκεκριμένα 7 οπό τους 9. Πρόκειται για τη Συντονίστρια της Οργάνωσης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατ. Αττικής, τον Αναπληρωτή Συντονιστή, την Ταμία, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, και 3 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και 74 μέλη της Οργάνωσης που δεν αναφέρουν τα ονόματά τους για λόγους Προστασίας των Προσωπικών τους Δεδομένων.

Ανάμεσα σε άλλα, στο κείμενο αποχώρησής τους τα μέλη της Ο.Μ. Σαρωνικού σημειώνουν: «Η ΟΜ Σαρωνικού αποτελεί μία Οργάνωση Μελών η οποία ήταν πάντα παρούσα, υποστηρικτική και ενεργή τόσο σε σχέση με το κόμμα όσο και στους κοινωνικούς αγώνες που μας ένωσαν με το κόσμο της Αριστεράς.

Κάποιοι από εμάς συμμετείχαμε στην ίδρυση του Σύριζα και κάποιοι άλλοι για περισσότερα από δέκα πέντε χρόνια εκπροσωπήσαμε τις ομάδες εκείνες της κοινωνίας που μας είχαν πραγματικά ανάγκη, που ήταν κοινωνικά αδύναμες, ευπαθείς και με σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συμμετοχής.

Οι επιλογές μας υπηρέτησαν τις αριστερές ιδέες και αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ουσιαστικής ισότητας και δημοκρατίας, δημιούργησαν πρακτικές κοινωνικής υποστήριξης αλλά και αντίστασης στις καθημερινές εκτροπές των δεξιών και νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός αρχηγοκεντρικού κόμματος στο 3ο Συνέδριο που ακολούθησε την ασπόνδυλη διεύρυνση, με τη στυγνή επικράτηση του κυβερνητισμού με κάθε μέσο, οδήγησαν στη βαριά ήττα του 2023 με τη βίαιη εκλογική συρρίκνωση του εκλογικού σώματος, την πρόσφατη παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή ως νέου ηγέτη μίας άγνωστης μέχρι χθες μιντιακά κατασκευασμένης πεσόντας με δεξιό, νεοφιλελεύθερο και λαϊκίστικο προφίλ».

Αντίστοιχα τα μέλη της Ο.Μ. Ρεθύμνου καταγγέλλουν ότι «η επιταχυνόμενη βίαιη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από συλλογικό, δημοκρατικό κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα αρχηγικό, ολοένα και πιο συντηρητικό κόμμα οπαδών με νεοφιλελεύθερα στοιχεία, μας αναγκάζει να αποχωρήσουμε.

Η βαθμιαία μετάβαση σε ένα κόμμα χωρίς σαφείς κοινωνικές αναφορές και χωρίς ευδιάκριτο κοινωνικοπολιτικό σχέδιο και όραμα, η ανεξέλεγκτη διεύρυνση που δημιούργησε μέλη «φαντάσματα», και η απόφαση του 3ου συνεδρίου για εκλογή του προέδρου από το σύνολο των μελών (ακόμη και μελών «μιας χρήσης» που μπορούσαν να εγγράφονται, να ψηφίζουν και να απεγγράφονται την ίδια μέρα), κατέληξαν στην καταστατικά νόμιμη μεν εκλογή ως προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη: τομή, αρνητική δυστυχώς, για το κόμμα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα