ΑΘΗΝΑ
01:51
|
02.05.2024
Δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι αισθάνεται πως η Δύση δίνει μεγαλύτερη προσοχή πια στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς.
Ζελένσκι για Δύση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε, ότι η καλοκαιρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Κίεβο. «Θέλαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα. Από αυτή την άποψη, δυστυχώς, δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και αυτό είναι γεγονός», είπε σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε τη θέση του Κιέβου, ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η Ουκρανία δεν έλαβε όλα τα όπλα που ήθελε από τη Δύση. «Έχουμε μια νέα φάση πολέμου και αυτό είναι γεγονός… Ο χειμώνας στο σύνολό του δημιουργεί μια νέα φάση πολέμου».

«Κοιτάξτε, δεν κάνουμε πίσω, είμαι ικανοποιημένος. Πολεμούμε με τον δεύτερο (καλύτερο) στρατό στον κόσμο, είμαι ικανοποιημένος», είπε, αναφερόμενος στον ρωσικό στρατό. Αλλά πρόσθεσε: «Χάνουμε κόσμο, δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν πήραμε όλα τα όπλα που θέλαμε, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν μπορώ επίσης να παραπονεθώ πολύ».

Η αντεπίθεση, που τροφοδοτήθηκε από δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τη δυτική στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του βαρέος οπλισμού, δεν σημείωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα σύμφωνα με τον Ουκρανό. Τώρα, ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν εάν η περαιτέρω βοήθεια θα είναι τόσο γενναιόδωρη.

Όταν ρωτήθηκε, εάν αισθάνθηκε πίεση από τη Δύση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εν μέσω αποτυχημένης αντεπίθεσης, είπε: «Δεν το νιώθω ακόμα», είπε, καθώς πρόσθεσε ότι «κάποιες φωνές ακούγονται πάντα».

Ωστόσο, ο Ζελένσκι παραδέχτηκε, ότι η Ουκρανία αισθάνεται ότι η Δύση έδινε μεγαλύτερη προσοχή τον τελευταίο καιρό στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Μπορούμε ήδη να δούμε τις συνέπειες της αλλαγής της προσοχής της παγκόσμιας κοινωνίας λόγω της τραγωδίας στη Μέση Ανατολή… Μόνο οι τυφλοί δεν μπορούσαν να το αναγνωρίσουν αυτό».

Την Πέμπτη, ο Ουκρανός ηγέτης συγκάλεσε συνάντηση για να συζητήσει την ανέγερση οχυρώσεων στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς και κατά μήκος της γραμμής εμπλοκής. Ο Ζελένσκι ζήτησε μια «γρηγορότερη κατασκευή», καθώς είπε ότι οι περιοχές Αβντιβκά, Μάργινκα, Κουπιάνσκ και Κράνσκι Λίμαν καθώς και ολόκληρες οι περιοχές Χάρκοβο, Σούμι, Τσέρνιγκοφ, Κίεβο και Ρίβνε, Βολίνσκα και οι ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές της περιφέρειας Κχέρσον ήταν κλειδί. .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα