ΑΘΗΝΑ
17:17
|
19.05.2024
Αποσύρθηκαν οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές από τις συζητήσεις για νέα ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός με τον αρχηγό της Μοσάντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι νέες μεσολαβητικές προσπάθειες του Κατάρ για μια νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους, μετά το τέλος της προηγούμενης συμφωνίας που είχε σαν συνέπεια την επανέναρξη από το πρωί της Παρασκευής της ισραηλινής επίθεσης.

Η ισραηλινή κυβέρνηση διέταξε, σήμερα αργά το μεσημέρι, τη διαπραγματευτική της ομάδα που βρίσκονταν στην Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο».

«Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Χαμάς «δεν εκπλήρωσε το μέρος της συμφωνίας που περιλάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών».

«Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τον επικεφαλής της CIA, τον Αιγύπτιο Υπουργό Πληροφοριών και τον Πρωθυπουργό του Κατάρ για τη συνεργασία τους στις τεράστιες προσπάθειες διαμεσολάβησης που οδήγησαν στην απελευθέρωση 84 παιδιών και γυναικών από τη Λωρίδα της Γάζας και 24 αλλοδαπών πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα Σάββατο το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία. «Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» αναφερόταν ακόμα στο δημοσίευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα