ΑΘΗΝΑ
05:12
|
02.05.2024
Κάλεσε το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του για τη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε διαρκή κατάρρευση του πυρός, λίγο πριν αναχωρήσει για το Κατάρ.
Συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της COP28
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμές κατά του Ισραήλ άφησε σήμερα, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο περιθώριο της COP28, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι ο στόχος του Ισραήλ να εξοντώσει την Χαμάς κινδύνευει να εξαπολύσει έναν δεκαετή πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ανήσυχος για την επανάληψη των επιθέσεων στη Γάζα, μετά το τέλος, χθες Παρασκευή της προσωρινής εκεχειρίας ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί προσωπικά στο Κατάρ, για να συνδράμει στις διαπραγματεύσεις.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και δη τον βασικότερο: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων…Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος και κάλεσε το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του αναφορικά με τη Χαμάς.

«Η κατάσταση απαιτεί εντεινόμενες προσπάθειες για να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατά η Χαμάς και να επιτραπεί η είσοδος επείγουσας βοήθεια στη Γάζα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα