ΑΘΗΝΑ
22:02
|
05.05.2024
Ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Panteleyev και το θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο Pechenga έφτασαν, σήμερα Σάββατο, για εθιμοτυπική επίσκεψη στο διεθνές λιμάνι Cam Ranh του Βιετνάμ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, καλωσορίζοντας τα πληρώματα των δύο πλοίων, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην πόλη Χο Τσι Μινχ, Τιμούρ Σαντίκοφ, επεσήμανε πως το Cam Ranh, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Ρωσία καθώς «επί δύο δεκαετίες λειτουργεί ως σημείο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα πλοία του Στόλου του Ειρηνικού», ενώ υπενθύμισε ότι ήταν το λιμάνι στο οποίο θεμελιώθηκαν οι παραδόσεις της αδελφοσύνης και της φιλίας μεταξύ των λαών της Σοβιετικής Ένωσης και του Βιετνάμ.

«Οι επισκέψεις Ρώσων στρατιωτικών ναυτικών στα λιμάνια του Βιετνάμ, που έχουν γίνει τακτικές τα τελευταία χρόνια, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της φιλίας και της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στον κόσμο», ανέφερε ο διπλωμάτης μιλώντας στο TASS.

Η επίσκεψη των δύο πολεμικών πλοίων θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου. Τις επόμενες ημέρες, τα ρωσικά πληρώματα θα συναντηθούν με τη διοίκηση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λαϊκού Ναυτικού του Βιετνάμ θα συμμετέχουν σε φιλικούς αθλητικούς αγώνες και θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής.

Ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης

Εντωμεταξύ, χθες Παρασκευή, συνεδρίασε η κοινή Επιτροπή Βιετνάμ-Ρωσίας για την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία για να επανεξετάσει και να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων συνεργασίας και να περιγράψει τους προσανατολισμούς για το επόμενο διάστημα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βιετνάμ, τόνισε ότι από τότε που οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία της στρατηγικής τους εταιρικής σχέσης στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία τον Νοέμβριο του 2014, οι δύο πλευρές έχουν επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα σε αυτούς τους τομείς.

Στη συνάντηση αυτή, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την συνεργασία μεταξύ επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων υπό τις ακαδημίες επιστημών των δύο χωρών, την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία μέσω του καναλιού του Κέντρου Τροπικών Ερευνών Βιετνάμ-Ρωσίας και τη συνεργασία στην ατομική ενέργεια, την τεχνητή νοημοσύνη και τις γλωσσικές σπουδές.

Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι η Ρωσία δίνει προσοχή και προωθεί την ισχυρή επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αναφέροντας για παράδειγμα ότι η Μόσχα χορηγεί στο Βιετνάμ 1.000 υποτροφίες ετησίως για να βοηθήσει τη χώρα στην εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα