ΑΘΗΝΑ
01:44
|
10.05.2024
Προειδοποίηση για τσουνάμι και στις ακτές της Ιαπωνίας, έως τα μεσάνυχτα τοπική ώρα.
Κίνδυνος για κύματα ενός έως τριών μέτρων στις ακτές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε το Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες αργά το μεσημέρι, σήμερα Σάββατο, προκαλώντας εντολές εκκένωσης για ορισμένες περιοχές του νησιού, αλλά και τις νοτιοδυτικές ακτές της Ιαπωνίας λόγω των προειδοποιήσεων για τσουνάμι ενός μέτρου ή και περισσότερο.

Η υπηρεσία σεισμολογίας των Φιλιππίνων Phivolcs τόνισε ότι τα κύματα θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις Φιλιππίνες μέχρι τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και το φαινόμενο να συνεχιστεί για ώρες για ώρες. Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κύματα έως και 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας κατά μήκος ορισμένων ακτών των Φιλιππίνων.

«Τα σκάφη που βρίσκονται ήδη στη θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά σε βαθιά νερά μέχρι να δοθούν περαιτέρω οδηγίες», ανέφερε η Phivolcs, ζητώντας από τους πολίτες που ζουν κοντά στις ακτές των επαρχιών Σουριγκάο, Ντελ Σούρ και Νταβάο Οριένταλ να «εκκενώσουν αμέσως» ή «να μετακινηθούν μακρύτερα στην ενδοχώρα».

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι κύματα τσουνάμι έως και ενός μέτρου αναμένονταν να φτάσουν στη νοτιοδυτική ακτή της Ιαπωνίας περίπου 30 λεπτά αργότερα – μέχρι τη 1:30 π.μ. της Κυριακής, τοπική ώρα.

Από την τοπική αστυνομία στην παραλιακή πόλη Χινατουάν των Φιλιππίνων, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αναφέρθηκε ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί εξαιτίας του σεισμού, αλλά οι ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών δεν έχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στις Φιλιππίνες, οι οποίες βρίσκονται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια ζώνη ηφαιστείων στον Ειρηνικό Ωκεανό που είναι επιρρεπής σε σεισμική δραστηριότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα