ΑΘΗΝΑ
04:43
|
03.05.2024
Ζήτησε ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών, παραδεχόμενος - εμμέσως - την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Φειδωλός στις εκτιμήσεις του ο γγ του ΝΑΤΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για άσχημα νέα από την Ουκρανία, ανέφερε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτώμενος για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο γγ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι «οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις», και έκανε σαφές ότι η Συμμαχία πρέπει να στηρίξει το Κίεβο «και στις καλές και στις κακές του στιγμές».

Είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η παραγωγή πυρομαχικών, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ, παραδεχόμενος ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση του μετώπου και αρνήθηκε να προτείνει τι πρέπει να κάνει το Κίεβο, παρότι παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι «κρίσιμη».

«Θα αφήσω στους Ουκρανούς και στους στρατιωτικούς διοικητές τους να λάβουν αυτές τις δύσκολες επιχειρησιακές αποφάσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ που περιορίστηκε στις εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός της, αλλά και ο κίνδυνος ανόδου των τιμών.

Ο γγ του ΝΑΤΟ ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες, παραδεχόμενος επί της ουσίας την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης «ουκρανικής αντεπίθεσης».

«Δεν έγιναν πολλά τους τελευταίους μήνες, αλλά οι Ουκρανοί κατάφεραν να προκαλέσουν σοβαρές απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις με επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ, να καταστρέψουν αεροσκάφη και ελικόπτερα και να σπρώξουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε.

Τέλος, ο Γενς Στολτενμπεργκ, αρνήθηκε να προβλέψει το μέλλον της σύγκρουσης, τονίζοντας: «Είμαι πάντα προσεκτικός στο να κάνω προβλέψεις για την πραγματική κατάσταση στην πρώτη γραμμή, γιατί οι πόλεμοι είναι από τη φύση τους απρόβλεπτοι. Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα