ΑΘΗΝΑ
15:25
|
30.04.2024
Η οικογένεια του Χισάμ Αουαρτάνι ανακοίνωσε ότι ο 20χρονος έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω. Η σφαίρα σφηνώθηκε στη σπονδυλική του στήλη.
Ο Χισάμ Αουαρτάνι με την οικογένειά του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάπηρος από τη μέση κάτω έμεινε ένας από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκαν πυροβολισμούς στο Βερμόντ των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του 20χρονου Χισάμ Αουαρτάνι μία από τις σφαίρες σφηνώθηκε στη σπονδυλική του στήλη.

Ο Χισάμ Αουαρτάνι, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Brown, ο οποίος μεγάλωσε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη περπατούσε μαζί με δύο φίλους του κοντά στην πανεπιστημιούπολη στο Μπέρλινγκτον, στις 25 Νοεμβρίου, όταν σύμφωνα με την αστυνομία ο Τζέισον Ίτον τους πυροβόλησε με περίστροφο.

Ο 48χρονος δράστης της επίθεσης δήλωσε αθώος. Ο Ίτον έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρατείται χωρίς εγγύηση, ενώ οι αρχές ερευνούν εάν η επίθεση στο Βερμόντ ήταν έγκλημα μίσους. Οι φοιτητές φορούσαν ασπρόμαυρα παλαιστινιακά μαντήλια keffiyeh και συνομιλούσαν σε συνδυασμό αγγλικών και αραβικών όταν ο ένοπλος τους αντιμετώπισε, σύμφωνα με δικόγραφα.

Ο Tαχσίν Αλαχμάντ, ο οποίος φοιτά στο Haverford College στην Πενσυλβάνια, και ο Kονάν Αμπνταλχαμίντ, ο οποίος φοιτά στο Trinity College στο Κονέκτικατ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. Δυστυχώς ο Αουαρτάνι έλαβε πολύ χειρότερη πρόγνωση, σύμφωνα με δήλωση που έγραψε η οικογένειά του για τον έρανο που κάνει προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

«Έχει επιδείξει αξιοσημείωτο θάρρος, ανθεκτικότητα και σθένος – αλλά και αίσθηση του χιούμορ – ακόμα και όταν η πραγματικότητα της παράλυσής του έρχεται», έγραψε η οικογένειά του στη σελίδα της στο GoFundMe, η οποία είχε συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια μέχρι σήμερα το πρωί.

Ο Aουαρτάνι, ο οποίος είναι Παλαιστίνιος-Ιρλανδός-Αμερικανός, σύμφωνα με τον έρανο, ελπίζει να ξεκινήσει το επόμενο εξάμηνο του πανεπιστημίου παρά την παράλυσή του, ανέφερε το σημείωμα της οικογένειας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν εν μέσω έξαρσης αντιισλαμικών, αντιαραβικών και αντισημιτικών επεισοδίων και απειλών που αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα