ΑΘΗΝΑ
16:00
|
04.05.2024
Σήμερα Δευτέρα 4/12 από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι λόγω γενικής συνέλευσης του σωματείου με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Στάση εργασίας των διασωστών του ΕΚΑΒ εξαιτίας της «ομηρίας» τους από την κυβέρνηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα Δευτέρα (4/12) οι διασώστες του ΕΚΑΒ λόγω έκτακτης συνέλευσης του σωματείου κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων τους «ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ σε ανακοίνωσή τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο 60 προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για έξι (6) μήνες έως και 30/6/2024 αντί για ένα έτος όπως είχε ενημερώσει ο Υπουργός Υγείας, δηλαδή έως και 31/12/2024.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ τονίζει πως οι διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί από την αρχή αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19 βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρωτόγνωρη πανδημική κρίση.

«Δυστυχώς είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο ΕΚΑΒ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ζητούν άμεσα την τροποποίηση του άρθρου για επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων για ένα έτος. «Σας ενημερώνουμε ότι αν ισχύσει η 6μηνη παράταση από την επόμενη μέρα το ΕΚΑΒ θα διαλυθεί Πανελλαδικά αφού θα σταματήσουν να εργάζονται 700 επικουρικοί διασώστες που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητούμε άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός», καταλήγει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα