ΑΘΗΝΑ
07:42
|
03.05.2024
Η απόφαση αφορά τον πρώην πρόεδρο ΚΑΕ και τον λογιστή, στους οποίους αποδίδονται υψηλόβαθμες θέσεις στο κύκλωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, ύψους 539.847 ευρώ, μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων.

Η απόφαση αφορά τον πρώην πρόεδρο ΚΑΕ και τον λογιστή, στους οποίους αποδίδονται υψηλόβαθμες θέσεις στο κύκλωμα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, για τους οποίους ορίστηκε καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ για τους εμπλεκόμενους 29 γιατρούς του δημοσίου δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Υπενθυμίζουμε πως η οργάνωση πραγματοποιούσε εικονικές συνταγογραφήσεις ιατροτεχνολογικών υλικών, έχοντας διαμορφώσει επί σκοπού δίκτυο εταιρειών εισαγωγής και παροχής προϊόντων, οι οποίες παρουσίαζαν στον ΕΟΠΥΥ τις εικονικές συνταγογραφήσεις εκμεταλλευόμενες τις συμβάσεις που είχαν συνάψει με τον Οργανισμό, με ΑΜΚΑ ασφαλισμένων που αντλούνταν από ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο συμφερόντων των εμπλεκόμενων.

Κατά περίσταση οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριά αδικήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα