ΑΘΗΝΑ
01:56
|
27.07.2024
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ στέκεται «στο πλευρό των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων» από το βήμα της Βουλής.
Δημήτρης Κουτσούμπας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου «χωρίς περιστροφές» ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, παίρνοντας τον λόγο στη σημερινή διαβούλευση.

Χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο «αντιλαϊκή επίθεση» εναντίων των λαϊκών στρωμάτων και συγκεκριμένα στην προκειμένη περίπτωση, εναντίων των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, των βιοτεχνών και των εμπόρων, ενώ δήλωσε πως η πραγματική ερώτηση για την φορολογία είναι σε τι ποσοστό καλύπτουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στα κρατικά εισοδήματα μέσω φορολόγησης.

«Τι φορολογία πληρώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο συνολικά και τι ο λαός; Πόσα είναι τα κρατικά έσοδα από τις μεγάλες, τις πολύ μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και πόσα από το λαϊκό εισόδημα; Τι πληρώνουν οι Ανώνυμες Εταιρίες και οι ιδιοκτήτες τους και τι πληρώνουν οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες;» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφορικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης περί φορολογικής δικαιοσύνης, το χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» και πως αποτελεί εμπαιγμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς «η κυβέρνηση κυνηγά τη μαρίδα και όχι αυτούς που κατέχουν τον πλούτο», κατηγορώντας την κυβέρνηση για οικονομική εξαθλίωση των επαγγελματιών και των μισθωτών, υποστηρίζοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών πληρώνουν ήδη φόρους δυσανάλογους με το εισόδημά τους». Ακόμα, επανέφερε το αίτημα του ΚΚΕ για αύξηση του ορίου των αφορολόγητων εισοδημάτων για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να εισπράττει από τους «μη έχοντες» για να συνεχίσει να συντηρεί τους «έχοντες», εξασφαλίζοντας έτσι τις «χρηματοδοτήσεις για τις πράσινες, τις ψηφιακές και όλες τις άλλες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η «φορολογική συμμόρφωση» των επαγγελματιών είναι προσχεδιασμένη εδώ και καιρό από την Ευρωπαϊκή Ένωση «ως προαπαιτούμενο για το τις εκταμιεύσεις των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Πυρά εξαπέλυσε εναντίων και των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα κόμματα για συνενοχή στην φτωχοποίηση μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, μέσω της υπερψηφίσεις αντιλαϊκών οικονομικών νομοθετήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα