ΑΘΗΝΑ
00:22
|
13.05.2024
Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης και τον βασικό λόγο που δεν θα είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.
Έφη Αχτσιόγλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πολιτικό προφίλ της Νέας Αριστεράς μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Έφη Αχτσιόγλου.

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Το μέτωπό μας είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Σχετική με τη διπλή παρέμβαση Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ σε επίπεδο αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις πιθανότητες σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε πως «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας».

Τέλος σε ότι αφορά την περίπτωση του Πέτρου Κόκκαλη, τόνισε πως «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

«Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς»

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, ότι «Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρώ ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας, διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Κατά την κα. Αχτσιόγλου «Υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα