ΑΘΗΝΑ
01:00
|
01.05.2024
Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2025, με τον Αλίγεφ να επιθυμεί να επωφεληθεί τη δημοτικότητά του μετά την ανακατάληψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Ιλχάμ Αλίεφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόωρες προεδρικές εκλογές κήρυξε σήμερα (7/12) ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, και συγκεκριμένα για τις 7 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο πρόεδρος Αλίγεφ, είχε επανεκλεγεί το 2018 για μία ακόμη 7ετη θητεία στη διάρκεια της οποίας κατέστειλε σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε φωνή αντιπολίτευσης, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί.

Αν και οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2025, ο Αλίγεφ φαίνεται να επιθυμεί να επωφεληθεί της δημοτικότητάς του, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο μετά την ανακατάληψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τον Σεπτέμβριο ο Ιλχάμ Αλίγεφ διέταξε μια επιχείρηση αστραπή για την ανακατάληψη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, με την πλειονότητα όμως των κατοίκων της ήταν Αρμένιοι.

Έκτοτε σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του θύλακα, 100.000 από τους 120.000 ανθρώπους, έχουν καταφύγει στην Αρμενία. Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχημένη επίθεση εναντίον του θύλακα μέσα σε τρία χρόνια. Το 75% των Αζέρων εγκρίνουν τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου κοινωνικών ερευνών τη χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα