ΑΘΗΝΑ
17:02
|
05.05.2024
Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την απογοήτευση προς τον συνασπισμό της κυβέρνησης, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να συγκεντρώνει ποσοστό 12%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης αναφορικά με την πρόθεση ψήφου των πολιτών της Ανατολικής Γερμανίας, με έναν στους τρεις ψηφοφόρους να δηλώνει πως θα ψηφίσει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ,σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Verian για το Spiegel, παρά τις συζητήσεις για πιθανή απαγόρευση του κόμματος, ενώ δεύτερο, με 8 μονάδες διαφορά, ακολουθεί το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την απογοήτευση των Γερμανών προς τον συνασπισμό των κυβερνώντων κομμάτων, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να συγκεντρώνει ποσοστό 12%, οι Πράσινοι στο 9% και οι  Φιλελεύθεροι (FDP) να βρίσκονται μόλις στο 4%.

Η Αριστερά (Die Linke) συγκεντρώνει ποσοστό 9%.

Η άνοδος της ακροδεξιάς που παρατηρείται πιθανώς να παίξει σημαντικό ρόλο στις κρατιδιακές εκλογές του 2024, στη Θουριγγία και στη Σαξονία την 1η Σεπτεμβρίου και στο Βραδεμβούργο στις 22 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα