ΑΘΗΝΑ
11:44
|
28.04.2024
Δεν άρεσε στον ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν, η ενεργοποίηση του άρθρου 99 από το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στήριξη Σάντσεθ στον Γκουτέρες.
Νέα πυρά Κοέν κατά του Αντόνιο Γκουτέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν τη «θητεία» του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, λίγες ώρες αφού ο Αντόνιο Γκουτέρες κίνησε σπάνια διαδικασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το αίτημά του να ενεργοποιηθεί το άρθρο 99 (σ.σ. του Χάρτη του ΟΗΕ) και η έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αποτελούν υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστήριξη στις δολοφονίες ηλικιωμένων, στις απαγωγές βρεφών και στους βιασμούς γυναικών», ανέφερε ο Έλι Κόεν μέσω X.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης του ανθρωπιστικού συστήματος. Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και τείνει προς καταστροφή με πιθανώς μη αναστρέψιμες επιπτώσειςγια τους Παλαιστίνιους συνολικά για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής» τόνισε απόψε ο ΓΓ του ΟΗΕ σε επιστολή που έγραψε προς τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καλώντας τους να το αποφύγουν αυτό «με κάθε κόστος».

Στήριξη Σάντσεθ στον Γκουτέρες

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε χθες Τετάρτη αργά το βράδυ «όλη του την υποστήριξη» στην άνευ προηγουμένου επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Γκουτέρες υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα γίνεται αφόρητη. Εκφράζω όλη μου την υποστήριξη στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ενεργοποίηση του άρθρου 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός μέσω X.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο οποίος συγκαταλέγεται στις πιο επικριτικές φωνές στην Ε.Ε. έναντι της ισραηλινής κυβέρνησης, παρότρυνε το ΣΑ να «δράσει άμεσα και να επιβάλει ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα