ΑΘΗΝΑ
22:57
|
27.04.2024
Ποιες διωκόμενες πράξεις ζητά να διερευνηθούν στην επιστολή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στου Ρέντη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, να εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αναμέτρησης βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η κ. Αδειλίνη ζήτησε από την Εισεγγελέα να εξακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.ά, καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Αδειλίνη:

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα