ΑΘΗΝΑ
09:32
|
02.05.2024
Μέλη και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τα περιστατικά οπαδικής βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτροπιασμό και θλίψη εξέφρασαν μέλη και στελέχη των ΚΚΕ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας Νέα Αριστερά, για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, από ομάδα χούλιγκανς κατά την διάρκεια αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκου, ενώ άσκησαν κριτική και στην κυβέρνηση για την απουσία μέτρων πρόληψης για την οπαδική βία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους στον τραυματισμό του αστυνομικού «απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό εδώ και χρόνια» στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε πως υπάρχει κυβερνητική, αλλά και διαχρονική, ευθύνη για το περιστατικό, μιας και «συμμορίες» τέτοιου τύπου δρουν ανεξέλεγκτες «χωρίς να τους ακουμπά κανεί;», ενώ έκανε λόγο για «σχέσεις» μεταξύ των ιδιοκτητών των αθλητικών ομάδων με τις οργανώσεις.

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχές του για την ανάρρωση του τραυματία αστυνομικού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να «φωτιστούν» καλύτερα τα γεγονότα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καταδίκασε το περιστατικό της βίαιης επίθεσης, τονίζοντας πως το πρόβλημα της γηπεδικής βίας «αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις», επισημαίνοντας πως «Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό», ενώ υποσχέθηκε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει δράσεις για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών κατά την διεξαγωγή αγώνων.

Και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τόνισε σε ανακοίνωση της πως «Η βία στους αθλητικούς χώρους έχει ξεπεράσει κάθε όριο», χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» καλώντας σε άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την καταπολέμηση τέτοιων γεγονότων.

«Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παραμένουν γράμμα κενό και αυτό όσο συνεχίζεται, θα διογκώνει το πρόβλημα. Η ύπαρξη ενός αστυνομικού στην εντατική μας θλίβει και τονίζει αυτήν την ανάγκη» δήλωσε η βουλευτής.

Με ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, εξέφρασε και αυτός τον αποτροπιασμό του «για τη δολοφονική επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό ενός εργαζόμενου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την χθεσινή δολοφονική επίθεση που οδήγησε στον κρίσιμο τραυματισμό ενός εργαζόμενου…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Friday, December 8, 2023

«Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο επεισόδιο. Οι αθλητικοί χώροι μετατρέπονται –συχνά με την ανοχή της πολιτείας και ισχυρών παραγόντων– σε πεδία μάχης» τόνισε ο βουλευτής, ενώ ευχήθηκε στον τραυματία αστυνομικό «να βγει νικητής από αυτή την τραγική περιπέτεια».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα