ΑΘΗΝΑ
17:31
|
28.04.2024
Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει, η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία τόνισε μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους στο εργοστάσιο.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στήριξη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ έδωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στη Φθιώτιδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντάς τους «ορισμό του μόχθου» και επισημαίνοντας πως η δύσκολη κατάσταση που ζουν τα τελευταία χρόνια «είναι απαξίωση» και δεν τη δικαιούνται.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για απαξίωση μιας ιστορικής βιομηχανίας, «μιας βιομηχανίας με προϊόντα εξαγωγικού χαρακτήρα, μιας βαριάς βιομηχανίας που θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στο χάρτη της Ευρώπης».

Αναφέρθηκε στα επικείμενα «Μαύρα Χριστούγεννα» που θα περάσουν και φέτος περίπου 500 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τονίζοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της μονάδας ή μελέτη από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη ή την κυβέρνηση, απαιτώντας «διαφάνεια» ώστε να ξέρουν οι εργαζόμενοι «τι τους περιμένει την επόμενη μέρα».

Επανέλαβε πως το κόμμα του έχει καταθέσει πρόταση για την 12μηνη παράταση της σύμβασης των εργαζομένων και πως από κει και πέρα θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος «η ΛΑΡΚΟ «να προσφέρει και πάλι στη βιομηχανία και να γίνει κερδοφόρα, οι άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν». Εκτίμησε επίσης πως «η επιχείρηση μπορεί να αποδώσει» και πως «είναι στα χέρια της κυβέρνησης επιτέλους να βρει τις λύσεις και βάλει και τον ιδιώτη και τους εργαζόμενους στο ίδιο τραπέζι».

Ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε αργότερα στην πλατφόρμα Χ τόνισε:

Έχουμε ζητήσει ήδη παράταση 12 μηνών για τη μισθοδοσία τους. Θα προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση και με τους πιθανούς επενδυτές. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει, η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία. Τους ζήτησα να μην το σκεφτούν δύο φορές για το αν πρέπει να μας πάρουν τηλέφωνο. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Η επίσκεψη του Κασσελάκη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στο νομό Φθιώτιδας έγινε λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ. εργαζομένων του εργοστασίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. πως τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια «στην ανεργία και την έξωση» από τα σπίτια τους.

Ποια είναι η ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, μετά την ψήφιση, το Φεβρουάριο του 2020 από τη ΝΔ, της τροπολογίας με την οποία αυτή τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησής της.

Από τον Αύγουστο του 2022 έχει σταματήσει στο εργοστάσιο κάθε παραγωγική δραστηριότητα μολονότι η τιμή του νικελίου ανεβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2023, «προτιμητέος επενδυτής» αναδείχθηκε η (πανταχού παρούσα…) κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD HOLDINGS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα