ΑΘΗΝΑ
02:29
|
28.02.2024
Η καταστροφή στο τέμενος Ομάρι θυμίζει τις εικόνες από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ιστορικού ναού του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας έγινε το τέμενος Ομάρι, το παλαιότερο και μεγαλύτερο τέμενος στη Λωρίδα της Γάζας, με τους βομβαρδισμούς να προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές στο κτίριο, με το παλαιστινιακό κίνημα να κάνει λόγο για ένα «ειδεχθές, βάρβαρο έγκλημα».

Το ιστορικό «Μέγα Τέμενος της Γάζας» αρχικά είχε κατασκευαστεί επί Βυζαντίου ως Χριστιανική εκκλησία τον 5ο αιώνα και στη συνέχεια μεταποιήθηκε για πρώτη φορά σε τζαμί τον 7ο αιώνα. Αντίστοιχες μεταποιήσεις συνέβησαν αρκετές φορές ανά τους αιώνες, ενώ είχε αντέξει φθορές από πολέμους και φυσικά φαινόμενα.

Σε συνέντευξη στο Reuters, o 45χρονος ράφτης Άχμεντ Νεμέρ κατηγορεί το Ισραήλ πως ««προσπαθούν να εξαφανίσουν τις αναμνήσεις μας».

«Προσευχόμουν εκεί και έπαιζα γύρω από αυτό σε όλη μου την παιδική ηλικία» δήλωσε ο Παλαιστίνιος, ο οποίος έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο σπίτι του κοντά στο τέμενος, ενώ τώρα έχει αναγκαστεί να το εγκαταλείψει για να προστατεύσει την ζωή του.

Η καταστροφή στο τέμενος Ομάρι θυμίζει τις εικόνες ύστερα από τον βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων στον ιστορικό ναό του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg’s είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Στον εισαγγελέα, αύριο, 10 άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα