ΑΘΗΝΑ
01:02
|
03.07.2024
Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ξεκίνησε έρευνα ενώ ο κηδεμόνας του ζώου δεν αποκλείει ο δράστης να είναι άτομο «υπεράνω υποψίας».
Ο αγαπητός σκυλάκος Όλιβερ σε καλύτερες εποχές πριν το μαρτυρικό θάνατο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε τις έρευνες το κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που βρίσκεται στην Αράχωβα προκειμένου να εντοπίσει νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δίποδου σαδιστή που προκάλεσε τα φρικτά βασανιστήρια στον σκύλο ράτσας Χάσκι με το όνομα Όλιβερ που έχασε τη ζωή του με μαρτυρικό τρόπο στην αρχή της βδομάδας προκαλώντας αποτροπιασμό και οργή στην ελληνική κοινωνία.

Προηγουμένως, ξεθάφτηκε η σορός του άτυχου σκύλου και εξετάστηκε από καθηγητή της κτηνιατρικής στην Αθήνα εκτιμώντας, κατά τις πρώτες ενδείξεις, πως τα τραύματα στο ζώο συνάδουν με τραύματα «από επίθεση άλλων ζώων». Η θεωρία αυτή ωστόσο αμφισβητείται από αρκετούς που διακρίνουν προσπάθεια συγκάλυψης ειδικά μετά το κύμα αντιδράσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για μποϋκοτάρισμα της Αράχωβας με το χάστανγκ #Cancel_Arachova.

Με αυτή τη λογική θεωρείται απαραίτητη μία νέα κατάθεση από την ιδιώτη κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ και διαπίστωσε πως είχε κακοποιηθεί βάναυσα με αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του πρωκτού και είχε εκτιμήσει πως το ταλαίπωρο ζώο υπέστη «κακοποίηση από άνθρωπο».

Τι λέει ο κηδεμόνας του Όλιβερ

Ο κηδεμόνας του Όλιβερ μιλώντας για τον εφιάλτη που υπέστη το ζώο του και ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είπε πως μετά το θάνατο του Όλιβερ, και τη νεκροψία, παρέλαβε το ζώο σε κομμάτια.

«Άλλαξα τρία αυτοκίνητα να τον μεταφέρω δεξιά και αριστερά, μου τον έδωσαν τεμαχισμένο σε τρεις σακούλες, με τα σκουπίδια τους μέσα…δεν ένιωθα πως ήταν εκεί μέσα ο σκύλος μου…Πήρα απομεινάρια και κομμάτια σε μία σακούλα μαύρη που δεν ήθελα καν να την παραλάβω» είπε στη δημοσιογράφο του σταθμού.

Νιώθοντας κατάκοπος και ψυχικά ράκος από την όλη ιστορία διηγήθηκε πως με τη βοήθεια ενός φίλου άφησαν, στη συνέχεια, τα απομεινάρια του ζώου σε ένα υπαίθριο μέρος και το σκέπασαν με κλαδιά και λίγο χώμα γιατί εκείνη τη μέρα έβρεχε καταρρακτωδώς.

Ερωτηθείς για την συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει, απάντησε πως οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τη ζωή του σκύλου, πού κινούνταν, αν είχε δημιουργήσει πρόβλημα ή αν ο ίδιος είχε κάποια αντιπαράθεση με συντοπίτη του. Τόνισε πως δεν του έδωσαν την εντύπωση με τις ερωτήσεις τους πως τον θεωρούν «ύποπτο».

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις κάποιων που τον υποψιάζονται πως μπορεί να είχε κάποιο ρόλο στο εφιαλτικό τέλος της ζωής του σκύλου του το απέρριψε λέγοντας: «Δε με νοιάζει καθόλου τι λένε και τι γράφουν οι ‘δικαστές’ από τον καναπέ».

Σε σχέση με τον άνθρωπο που μπορεί να κακοποίησε το σκύλο απάντησε πως δεν θα τον εκπλήξει τίποτε, μην αποκλείοντας να είναι άτομο «υπεράνω υποψίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοζάνη: Άνδρας έδεσε το σκυλί του σε φορτηγάκι και το έσερνε στο χωριό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Θεσσαλονίκη: 13χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα