ΑΘΗΝΑ
01:25
|
03.05.2024
Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη διαρκούς εκεχειρίας, τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.
Τηλεφωνική επικοινωνία του Ιρανού ΥΠΕΞ με τον Αντόνιο Γκουτέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ήταν η αντίδραση, σήμερα Σάββατο, της Τεχεράνης, μετά το βέτο που άσκησαν χθες το βράδυ οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν προειδοποίησε για μια «ανεξέλεγκτη έκρηξη» της κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Εφόσον η Αμερική υποστηρίζει τα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος και τη συνέχιση του πολέμου, υπάρχει πιθανότητα για μια ανεξέλεγκτη έκρηξη της κατάστασης στην περιοχή», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Χοσεΐν Αμίραμπντολαχιάν, απηύθυνε επίσης έκκληση για το άμεσο άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα με την Αίγυπτο ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επαίνεσε την απόφαση του Αντόνιο Γκουτέρες να κάνει επίκληση στο άρθρο 99 του Χάρτη του ΟΗΕ ως «γενναία δράση για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επαναλήφθηκαν την 1η Δεκεμβρίου μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας που το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς παραβίασε.

«Ο ισχυρισμός του ισραηλινού καθεστώτος ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία είναι εντελώς ψευδής», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στον Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ «έχει δυσκολέψει την επίτευξη διαρκούς εκεχειρίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα