ΑΘΗΝΑ
15:13
|
03.05.2024
Ουκρανικά ΜΜΕ περιμένουν μια συνάντηση στο Μπουένος Άιρες με τον Βίκτορ Όρμπαν που αντιστέκεται σθεναρά στην προσέγγιση του Κιέβου με την Ε.Ε.
Σήμερα η ορκωμοσία του νέου ακροδεξιού προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στην στην Αργεντινή, προκειμένου να παραστεί, σήμερα Κυριακή, στην ορκωμοσία του νέου ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι.

Το πρώτο ταξίδι του Ζελένσκι στην Λατινική Αμερική, που ανακοινώθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναμένεται να επικεντρωθεί στη μακροχρόνια προσπάθεια της Ουκρανίας να εξασφαλίσει την υποστήριξη χωρών στον Παγκόσμιο Νότο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό της δυτικοαφρικανικής χώρας Κάβο Βέρντε, Ουλίσες Κορρέια και Σίλβα, καθ’ οδόν για την Αργεντινή και τον ευχαρίστησε που «καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα» και υποστήριξε τις ουκρανικές πρωτοβουλίες.

Το Κίεβο προσπαθεί να οικοδομήσει δεσμούς με κυβερνήσεις της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αλλά βρήκε την υποστήριξή του στο Ισραήλ, σε αντίθεση με τις θέσεις ορισμένων από αυτές τις χώρες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η ορκωμοσία του Μιλέι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως φόντο για μια συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την προσπάθεια της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

Η απόφαση πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του για την έναρξη των συνομιλιών στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα