ΑΘΗΝΑ
00:53
|
23.04.2024
Ουκρανικά ΜΜΕ περιμένουν μια συνάντηση στο Μπουένος Άιρες με τον Βίκτορ Όρμπαν που αντιστέκεται σθεναρά στην προσέγγιση του Κιέβου με την Ε.Ε.
Σήμερα η ορκωμοσία του νέου ακροδεξιού προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στην στην Αργεντινή, προκειμένου να παραστεί, σήμερα Κυριακή, στην ορκωμοσία του νέου ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι.

Το πρώτο ταξίδι του Ζελένσκι στην Λατινική Αμερική, που ανακοινώθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναμένεται να επικεντρωθεί στη μακροχρόνια προσπάθεια της Ουκρανίας να εξασφαλίσει την υποστήριξη χωρών στον Παγκόσμιο Νότο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό της δυτικοαφρικανικής χώρας Κάβο Βέρντε, Ουλίσες Κορρέια και Σίλβα, καθ’ οδόν για την Αργεντινή και τον ευχαρίστησε που «καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα» και υποστήριξε τις ουκρανικές πρωτοβουλίες.

Το Κίεβο προσπαθεί να οικοδομήσει δεσμούς με κυβερνήσεις της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αλλά βρήκε την υποστήριξή του στο Ισραήλ, σε αντίθεση με τις θέσεις ορισμένων από αυτές τις χώρες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η ορκωμοσία του Μιλέι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως φόντο για μια συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την προσπάθεια της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

Η απόφαση πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του για την έναρξη των συνομιλιών στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα