ΑΘΗΝΑ
10:46
|
30.04.2024
Εκατοντάδες άνθρωποι διεμήνυσαν στην κυβέρνηση και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα πως είναι έτοιμοι να παλέψουν «για την υπεράσπιση της φύσης.
Από την κινητοποίηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας από πλήθος κόσμου που ζητά την προστασία των βουνών της χώρας από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα  που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξης» σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Το πλήθος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, συγκεντρώθηκε στο Μοναστηράκι, από εκεί κατευθύνθηκε στην Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, έξω από τη βουλή, υψώνοντας τη φωνή του κατά της λεηλασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Εκατοντάδες άνθρωποι διεμήνυσαν στην κυβέρνηση και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα πως είναι έτοιμοι να παλέψουν «για την υπεράσπιση της φύσης και των τόπων που αγαπάμε και δίνουν ζωή σε μας και τις επόμενες γενιές». Μεταξύ των συνθημάτων που φώναξαν ήταν τα ακόλουθα:

  • «Όλη η Ελλάδα μια οροσειρά δεν αντέχει άλλο μπουλντόζες και μπετά».
  • «Ενάντια στης φύσης τη λεηλασίας, αγώνας για τη γη και την ελευθερία».
  • «Βουνά καμένα, χωριά πλημμυρισμένα, κράτος και κεφάλαιο μας πνίξανε στο αίμα».
  • «Το πάθος για ελεύθερα βουνά είναι δυνατότερο απ’ τα αιολικά».

Στο κάλεσμα φορέων και συλλογικοτήτων που διοργάνωσαν την αποψινή κινητοποίηση τονιζόταν μεταξύ άλλων πως:

«Δεν έχει τελειωμό η λεηλασία της φύσης από τα ενεργειακά έργα που αδειοδοτούνται στις βουνοκορφές, τα νησιά, τα ποτάμια και τους κάμπους σε όλη την χώρα. Δεν έχουν τελειωμό η καταστολή και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται τα δάση, τις θάλασσες και τις πλαγιές που απειλούνται από βιομηχανικές αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, εξορύξεις υδρογονανθράκων και ορυχεία μετάλλων που εξυπηρετούν μόνο τα κέρδη των μεγάλων ενεργειακών και εργολαβικών εταιρειών».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα