ΑΘΗΝΑ
07:55
|
03.05.2024
Προθεσμία έλαβε ο 18χρονος για τις 14/12, με τον δικηγόρο του να τονίζει, ότι ο νεαρός δεν ήταν ποτέ οργανωμένος οπαδός.
Για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ αρχικά προχώρησε σε 424 προσαγωγές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 18χρονος που τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη. Η μεταγωγή του στα δικαστήρια του Πειραιά έγινε συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και αμέσως οδηγήθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο ανακριτής.

Ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Προθεσμία-«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια»

Ο 18χρονος παρέμεινε περίπου μία ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά και ζήτησε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Η απολογία του θα γίνει την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», τόνισε ο συνήγορος Αποστόλης Λύτρας, που εκπροσωπεί τον 18χρονο.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του υποστηρίζει ότι, ο 18χρονος ανέφερε ότι, ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι, κάποια στιγμή, κάποια άτομα βγήκαν εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά ήταν και ο 18χρονος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του».

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει» συμπλήρωσε ο συνήγορος.

Η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στην ομολογία του πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες οδηγίες το βράδυ των επεισοδίων. Ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο, όπου τους περίμενε ένα άτομο με κουκούλα τύπου full face ο οποίους τους έδωσε τα πολεμοφόδια και εξήγησε στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Όπως είπε ο ίδιος, όταν πήραν θέση απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις, ενεργοποίησε τη φωτοβολίδα, κάτι που έκανε για πρώτη φορά. Η φωτοβολίδα έφυγε με μεγάλη ταχύτητα απόσταση περίπου 30 μέτρων που ήταν σε σχέση με τον αστυνομικό, προσέκρουσε στο έδαφος και στη συνέχεια καρφώθηκε στο πόδι του 31χρονου αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να γονατίζει», φέρεται να είπε ο 18χρονος, προσθέτοντας πως στη συνέχεια μπήκε ξανά στο γήπεδο.

Η αστυνομία αναζητά το άτομο το οποίο φέρεται να έδωσε την εντολή για την επίθεση και εφοδίασε με τα πολεμοφόδια τους οπαδούς. Ενδεχομένως ο «καθοδηγητής» να μην είναι ένα μόνο άτομο, αλλά περισσότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα