ΑΘΗΝΑ
06:15
|
04.05.2024
Κεκλεισμένων των θυρών η διεξαγωγή αγώνων της Super League 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024 και κάμερες στα γήπεδα μεταξύ των μέτρων της κυβέρνησης.
Οπαδική βία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στου Ρέντη, η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά αποφάσεων για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων οπαδικής βίας.

Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αγώνων της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Ακόμη, ο αγώνας του Ολυμπιακού για το Europa League κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί επίσης κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα των ομάδων της Super League.

Το συγκεκριμένο μέτρο δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος»«Η ΕΛΑΣ ενέτεινε τους ελέγχους, αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων» πρόσθεσε ενώ προανήγγειλε και την ηλεκτρονική είσοδο και ταυτοποίηση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας είναι:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες ως 12 Φεβρουαρίου. Και για τις oμάδες της Super League 2 από τις ομάδες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. 
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League.
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες.
  • Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.
  • Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, αύριο οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Οικονόμου και Αθλητισμού  Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αναβαθμιστεί ποινικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super League 1 ως 12 Φεβρουαρίου και για τις oμάδες της Super League 2 από τις ομάδες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Όπως τόνισε σύμφωνα με την ΠΝ, εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Διευκρινίζοντας ο κ. Μαρινάκης είπε πως δίνεται η δυνατότητα μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να εκδίδονται κοινές υπουργικές αποφάσεις από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού για περιπτώσεις ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων«Η πρώτη απόφαση για αυτή την εβδομάδα εκδίδεται για τον αγώνα του Ολυμπιακού, για προφανής λόγους, μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν. Θα επανεξεταστεί και ισχύει μόνο για αυτά που ανέφερα όχι για κάτι άλλο, κάποιο άλλο άθλημα και μόνο σε αυτή την περίπτωση».

«Αυτόματες θα είναι και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Όλα τα μέτρα όπως είπε είναι σε συνενόηση με την UEFA.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Το οφείλουμε σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνευσαν, σε όσους έχασαν περιουσίες και σε αυτούς που στερήθηκαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη».

«Δυστυχώς και μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς όλων αυτών των πράξεων πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που τους υποθάλπουν αλλά και όσοι τους ανέχονται».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα