ΑΘΗΝΑ
06:03
|
17.05.2024
Η ομοσπονδία ισχυρίζεται πως «η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την παραποίηση της φωτογραφίας που τράβηξε ο ψηφιακός δημιουργός Βαγγέλης Στεφάνου, κατά την παρουσίαση των εθνικών ομάδων γυναικών Ελλάδας και Ολλανδίας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, με ανάρτηση της, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Υπενθυμίζουμε πως στην αρχική φωτογραφία, η αθλήτρια Ελευθερία Αγγέλη κρατά μια παλαιστινιακή σημαία, όμως, σε ανάρτηση της ίδιας φωτογραφίας από την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, η σημαία έχει αντικατασταθεί από την ελληνική.

Ενώ αρχικά η ομοσπονδία ισχυρίζεται πως «η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων» και ούτε τάσσεται υπέρ η κατά της κίνησης διαμαρτυρίας της αθλήτριας, συνεχίζει λέγοντας πως σκοπός της παραποίησης ήταν «να μην θιχτεί πολιτικό θέμα σε αγώνα εθνικής ομάδας», γεγονός που κατά την γνώμη της θα επισκίαζε την προσπάθεια και την προετοιμασία των αθλητριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν των πρόσφατων γεγονότων αναφορικά με την δημοσίευση της φωτογραφίας με την Ελληνική σημαία αντί της σημαίας της Παλαιστίνης, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γ. Στυλιανος ο οποίος προέβη στην ως άνω αναδημοσίευση και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη, δηλώνει ότι η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων ούτε τάχθηκε υπέρ ή κατά της διαμαρτυρίας της παίκτριας της εθνικής ομάδας γυναικών.

Αποτελεί λάθος διαχείριση της αναδημοσίευσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, και επιθυμία μας ήταν να μην θιχτεί πολιτικό θέμα σε αγώνα εθνικής ομάδας και να επισκιάσει με τον τρόπο αυτό όλη την προσπάθεια, προετοιμασία και τον μεγάλο αγώνα των παικτριών της εθνικής μας που μας κάνουν υπερήφανους και υπερήφανες!

Στην παρούσα ανάρτηση τα σχόλια θα παραμείνουν απενεργοποιημένα ώστε να μην ειπωθούν λόγια που προσβάλουν τα λοιπά μέλη του ΔΣ ή της κοινότητας Ράγκμπυ Λιγκ».

Σε συνέντευξη της η Ελευθερία Αγγέλη, την οποία παραχώρησε στο NEWS 24/7, δήλωσε ότι:

«Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως το “no politica” στον αθλητισμό είναι απολύτως πολιτικό. Στα γήπεδα δημιουργείται πάντα μια κοινωνική κίνηση και γίνεται συχνά χώρος διαμαρτυρίας και έκφρασης. Με το να σηκώσω τη σημαία της Παλαιστίνης, προσπάθησα να δείξω την αμέριστη αλληλεγγύη μου προς τον Παλαιστινιακό λαό που επί δεκαετίες καταπιέζεται και αφανίζεται», επισημαίνοντας ότι «Είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να μη σωπαίνει στον πόλεμο».

Αναφορικά με την απολογία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι, η ίδια δήλωσε ότι «δεν θέλει οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα μέσω των αγώνων. Με αυτό προφανώς διαφωνώ, ωστόσο εκτιμώ την παραδοχή του λάθους τους για την παραποίηση της φωτογραφίας.

Η κοινότητα του Ράγκμπι Λιγκ στην Ελλάδα είναι τόσο μικρή, υποχρηματοδοτουμένη και πολλές φορές απαξιωμένη, που μια χούφτα άνθρωποι με συνεχή συνεργασία και σεβασμό προσπαθούμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε αθλητικά. Άρα, δε με ενδιάφερε σε όλη αυτή τη διαδικασία να διασύρω την Ομοσπονδία, όπως έγινε αναμενόμενα στα social media, αλλά ήταν σημαντικό που πέρασε το μήνυμα και ευελπιστώ να ανοίξει μια κουβέντα για τον ακτιβισμό και το σεβασμό σε αυτόν».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα