ΑΘΗΝΑ
22:31
|
10.05.2024
Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού επιτέθηκε και γρονθοκόπησε διαιτητή λίγο μετά τη λήξη του ισόπαλου αγώνα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Ο πρόεδρος της Άνκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, έριξε μπουνιά στο πρόσωπο του διαιτητή, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά το δίμηνο «λουκέτο» στην ελληνική Super League 1, η Τουρκία ανέβαλε επ’ αόριστον όλα τα πρωταθλήματα, έπειτα από γρονθοκόπημα του διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ από τον πρόεδρο της ομάδας Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτζά.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ για την 15η αγωνιστική της Superlig, το οποίο και έληξε ισόπαλο 1 -1, o πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο ρίχνοντας γροθιά στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ.

Αμέσως μετά δημιουργήθηκε πανικός στον αγωνιστικό χώρο, με άλλα άτομα να φαίνεται να κλωτσούν άγρια τον πεσμένο διαιτητή, ο οποίος προσπαθούσε να προστατευτεί. Αφορμή ήταν μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε στον Αλί Σόβε στο 50ο λεπτό.

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες και στη συνέχεια, με το μάτι του Μελέρ να έχει πρηστεί από το χτύπημα. Οδηγήθηκε στα αποδυτήρια και δέχθηκες τις πρώτες βοήθειες. Να σημειωθεί πως στο παιχνίδι είχε περάσει ως αλλαγή στο 46′ ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοίνωσε το «λουκέτο» λέγοντας πως όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Halil Umut Meler, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες που έχουν επίγνωση του εαυτού τους μετά τον αγώνα της Trendyol Super League που έγινε μεταξύ Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Halil Umut Meler και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Σήμερα, αυτή η ποταπή επίθεση δεν έγινε μόνο κατά του Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ. Σήμερα, αυτή η απάνθρωπη και απεχθής επίθεση έγινε εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι έχουν στοχοποιήσει διαιτητές και ενθάρρυναν εγκλήματα κατά των διαιτητών είναι συνένοχοι σε αυτό το απεχθές έγκλημα. Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια.

Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες που τους αρμόζουν κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του Ομίλου, οι διευθυντές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Για την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ εκανε λόγο και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την καταδίκασε.

«Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μετά τον αγώνα ΑνκαραγκιουτσούΡίζεσπορ που έγινε το απόγευμα και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Για την επίθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, αναφέρει δημοσίευμα της Haberler.

Ο πρόεδρος της ομάδας είναι και βουλευτής, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party), στο οποίο ανήκει παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό όργανο με αίτημα διαγραφής από το κυβερνών κόμμα και ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Αποφάσεων και Διοίκησης.

Από την πλευρά του ο διαιτητής Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ φέρεται να είπε, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, πως θα παραιτηθεί από τη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα