ΑΘΗΝΑ
19:06
|
05.05.2024
Οι Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε συνολικά 27 άτομα για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και προετοιμασία πράξης εσχάτης προδοσίας.
Γερμανική αστυνομία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε συνολικά 27 άτομα για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και προετοιμασία πράξης εσχάτης προδοσίας λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη σύλληψη μελών μιας ακροδεξιάς ομάδας ως ύποπτοι για σχέδιο βίαιου πραξικοπήματος.

Η ακροδεξιά ομάδα των Reichsbuerger (Πολίτες του Ράιχ), που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της σύγχρονης Γερμανίας, ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο κράτος με επικεφαλής τον αριστοκράτη Ερίκο XIII του Ρόις, δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς την Τρίτη.

Η ένωση σχεδίαζε να στείλει μια ένοπλη ομάδα για να εισέλθει στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο, να συλλάβει νομοθέτες και να ανατρέψει το σύστημα, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα είχε στρατολογήσει στρατιωτικό προσωπικό, είχε αποκτήσει εξοπλισμό και μάλιστα είχε αναλάβει εκπαίδευση σκοποβολής, πρόσθεσαν.

«Τα μέλη γνώριζαν ότι η σχεδιαζόμενη ανάληψη της εξουσίας θα συνεπαγόταν τη δολοφονία ανθρώπων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωση που περιγράφει τις κατηγορίες που κατατέθηκαν τη Δευτέρα.

Η ομάδα είχε στόχο να δημιουργήσει ένοπλες δυνάμεις σε όλη τη χώρα και να έχει ένα σήμα για την «Ημέρα Χ» όταν η ομάδα θα αναλάμβανε δράση. Είχε συντάξει και λίστες με εχθρούς.

Με οικονομικούς πόρους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, διέθεταν επίσης ένα «τεράστιο οπλοστάσιο», ανέφεραν οι εισαγγελείς. Αυτό περιελάμβανε 380 πυροβόλα όπλα, σχεδόν 350 όπλα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να μαχαιρώσουν ανθρώπους και σχεδόν 500 άλλα όπλα συν τουλάχιστον 148.000 τεμάχια πυρομαχικών.

Τα μέλη απέκτησαν επίσης εξοπλισμό όπως βαλλιστικά κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, γυαλιά νυχτερινής όρασης και χειροπέδες, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Τα μέλη της οργάνωσης ένωσαν τη βαθιά απόρριψη των κρατικών θεσμών και την ελεύθερη δημοκρατική τάξη», ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην ανακοίνωση.

Είπαν ότι τα μέλη ακολούθησαν έναν συνδυασμό μύθων συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων αφηγήσεων από την ιδεολογία του QAnon. Ήταν πεπεισμένοι ότι η Γερμανία κυβερνούνταν επί του παρόντος από μέλη ενός λεγόμενου «βαθιού κράτους».

Σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες απορρήτου, οι εισαγγελείς δεν έδωσαν τα πλήρη ονόματα των κατηγορουμένων.

Οι υποθέσεις θα σταλούν στα δικαστήρια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και της Στουτγάρδης, τα οποία θα αποφασίσουν εάν θα πρέπει να διεξαχθούν δίκες για τα άτομα.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα