ΑΘΗΝΑ
19:36
|
28.04.2024
Η Γερμανία απαγόρευσε στις 2/11/23 την οποιαδήποτε δραστηριότητα από ή προς υποστήριξης «απαγορευμένων» παλαιστινιακών οργανώσεων.
Γερμανοί αστυνομικοί κάνουν εφόδους σε σπίτια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες αστυνομικοί στην Γερμανία πραγματοποίησαν εφόδους σε 15 ακίνητα, που συνδέονται με απαγορευμένες παλαιστινιακές οργανώσεις την Πέμπτη (23/11), μετά την επίσημη απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από ή προς υποστήριξη της μαχητικής ομάδας Χαμάς.

Η επίσημη απαγόρευση εφαρμόστηκε στη Γερμανία στις 2 Νοεμβρίου του 2023. Την ίδια μέρα, η Σαμιδούν (Samidoun), μια ομάδα που βρισκόταν πίσω από τον εορτασμό στο Βερολίνο για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, διαλύθηκε και επίσημα.

«Συνεχίζουμε τη συνεπή δράση μας κατά των ριζοσπαστικών ισλαμιστών», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ. «Με την απαγόρευση της Χαμάς και της Σαμιδούν στη Γερμανία, στείλαμε ένα σαφές μήνυμα, ότι δεν θα ανεχτούμε καμία εξύμνηση ή υποστήριξη του βάρβαρου τρόμου της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η Χαμάς έχει περίπου 450 μέλη στη χώρα.

Οι περισσότερες από τις επιδρομές στα σπίτια που έγιναν την Πέμπτη (ξεκίνησαν στις 6 το πρωί) πραγματοποιήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα. Άλλες έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην Κάτω Σαξονία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στον Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Την Τρίτη (21/11), η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια 17 ατόμων στη νότια Βαυαρία, που κατηγορούνται για διάδοση αντισημιτικής ρητορικής μίσους και απειλών κατά της εβραϊκής κοινότητας.

«Οι ισλαμιστές και οι αντισημίτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά εδώ» δήλωσε η Φέιζερ για τις έρευνες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα