ΑΘΗΝΑ
13:09
|
02.05.2024
Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στο οδοντιατρείο για την θεραπεία των ασθενών φαίνεται πως δεν ήταν αποστειρωμένος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 1.145 πελάτες οδοντιατρείου στο Χερβούργο της Γαλλίας καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες, συγκεκριμένα για ηπατίτιδα Β, C και για HIV , ύστερα από επιθεώρηση στο ιατρείο όπου διαπιστώθηκαν «πολύ σοβαρές παραλείψεις» από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας (ARS).

Η υπηρεσία δήλωσε ότι κατέγραψε «πολλές σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και την ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης», ενώ ζήτησε από τους ασθενής, οι οποίοι επισκέφθηκαν το οδοντιατρείο από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2023, να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις «λόγω χαμηλού κινδύνου μετάδοσης των ιών της ηπατίτιδας Β (HBV), της ηπατίτιδας C (HCV) και του HIV».

«Δεδομένης της ανησυχητικής φύσης της κατάστασης», η ARS ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον οδοντίατρο «για μια μέγιστη περίοδο 5 μηνών».

Η υπηρεσία δεν διευκρινίζει τι είδους παραλείψεις ήταν αυτές, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Presse de la Manche, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στο οδοντιατρείο δεν ήταν αποστειρωμένος, όπως θα έπρεπε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα