ΑΘΗΝΑ
07:24
|
03.05.2024
Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ισόβια συν ένα χρόνο καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, τον 61χρονο κτηνοτρόφο ο οποίος σκότωσε με 14 μαχαιριές την 54χρονη σύζυγό του τον Ιούλιο του 2022 στο Μαλάκι Ρεθύμνου, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, όπως τον πρότερο έντιμο βίο του. Επίσης, του επιβλήθηκε ποινή ενός επιπλέον έτους για την οπλοφορία.

Το δικαστήριο έκρινε πως η ανθρωποκτονία έγινε από τον 61χρονο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο σύζυγος της 56χρονης τη μαχαίρωσε με 14 μαχαιριές, όταν εκείνη του είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του 61χρονου για ανθρωποκτονία με δόλο. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος σκότωσε την επί 42 χρόνια σύζυγό του, επειδή εκείνη ήθελε να φύγει μακριά. Η ίδια συμπλήρωσε πως από την απολογία του φαίνεται ο ηθικός του χαρακτήρας και οι πεποιθήσεις του, δηλαδή ότι ο άνδρας είναι κυρίαρχο ον και η γυναίκα ιδιοκτησία του. «Δεν υπήρχε κανένας βρασμός ψυχικής ορμής», τόνισε η εισαγγελέας.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Ήταν Ιούλιος του 2022, όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν. Ακολούθησε ένταση και ο άνδρας πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα στον λαιμό. Στη συνέχεια, εκείνος έφυγε από το σπίτι και λίγο αργότερα κάλεσε τον γιο του, ομολογώντας το έγκλημά του. Ο γιος του ζευγαριού, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ανέφερε: «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Λίγη ώρα αργότερα, κι αφού οι έρευνες της αστυνομίας παρέμεναν άκαρπες, ο δράστης αποφάσισε να παραδοθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Ρεθύμνου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα