ΑΘΗΝΑ
05:41
|
05.05.2024
Ο 18χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον τραυματίσει.
Απολογία 18χρονου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 18χρονος, που πέταξε την φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι είπε στον ανακριτή πως «δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο-τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε για τα επεισόδια, ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση υποβάλλεται ο αστυνομικός

Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα πριν από σχεδόν μία εβδομάδα στου Ρέντη παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο αστυνομικός υποβάλλεται σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, ενώ δεν λειτουργούν ζωτικά του όργανα.

Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι γιατροί για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σηψαιμίας, του ακρωτηρίασαν το πόδι το οποίο είχε τραυματιστεί από την ναυτική φωτοβολίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα