ΑΘΗΝΑ
07:13
|
11.05.2024
«Παρεξηγήσεις» ονόμασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τις χθεσινές του δηλώσεις σχετικά με την ομολογία του 18χρονου.
Οικονόμου για 18χρονο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νέα κατάθεση κλήθηκε ο 16χρονος, αδερφός του 18χρονου, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε φωτοβολίδα στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην πρώτη του κατάθεση υπήρχαν κάποια κενά σημεία, με τους αστυνομικούς να ζητούν περισσότερες πληροφορίες. Να υπενθυμίσουμε, ότι ο 18χρονος έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ χθες (12/12) έγινε γνωστό, ότι οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του σοβαρά τραυματισμένου ποδιού

Οικονόμου – «Δεν τον κατονόμασε»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου χθες το βράδυ (12/12), σε μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως:

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από τον δράστη άνθρωπος, ο οποίος παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα-φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες- τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου».

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά το περιβάλλον του υπουργού διευκρίνισε, ότι οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν εν τη ρύμη του λόγου, διευκρινίζοντας, ότι δεν προκύπτει να έχει κατονομαστεί ο ύποπτος. Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου επανήλθε με νέα δήλωση:

«Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Ρέντη, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί κάποιες παρεξηγήσεις ενδεχομένως και από κάποια δική μου αναφορά: oι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο φερόμενος ως δράστης κατά ομολογία του, ο κατηγορούμενος για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, περιέγραψε την ύπαρξη ενός “καθοδηγητή”. Είπε δηλαδή ότι υπήρχε άνθρωπος που τους κάλεσε να βγουν έξω από τις κερκίδες να οργανωθούν και να επιτεθούν στους αστυνομικούς… Δεν μας έχει δώσει όνομα, δεν τον κατονόμασε, μας έχει περιγράψει την παρουσία του», σχολίασε στο ACTION24.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα