ΑΘΗΝΑ
11:47
|
03.05.2024
Οι 2 στους 5 από όσους δεν πάνε στο γήπεδο, το αποφεύγουν λόγω αίσθησης ανασφάλειας και φόβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης Prorata για το φαινόμενο της οπαδικής βίας, αποκαλύπτοντας τις απόψεις των πολιτών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά του φαινομένου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους πολλοί αποφεύγουν να πάνε στο γήπεδο.

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρούν ότι φέρει την ευθύνη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ένας στους δύο (51%) απαντά ότι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα περισσότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι οι πρόεδροι των ομάδων, με το 32% απαντά η Κυβέρνηση ενώ, με χαμηλότερη ένταση, έρχονται η οικογένεια (13%) και το σχολείο (2%).

Στο ερώτημα εάν θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου το μέτρο για διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών, η συντριπτική πλειοψηφία (71%) εκτιμά ότι το μέτρο δεν θα βοηθήσει την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Μεταξύ αυτών το 44% πιστεύει ότι σίγουρα δεν θα βοηθήσει το μέτρο αυτό.

Οι ερωτώμενοι δήλωσαν ότι σε ποσοστό 66% δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν κάποιο αθλητικό γεγονός. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος λόγος που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο είναι γιατί αισθάνονται φόβο-ανασφάλεια (44%), ενώ μόνο το 30% δεν πηγαίνει γιατί δεν του αρέσει να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, το 9% γιατί μένει μακρυά από κάποιο γήπεδο ενώ το 7% δηλώνει πως δεν μπορεί να πάει γιατί δεν το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση.

Διαφορετική είναι η εικόνα αναφορικά με την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση, καθώς το 76% της κοινής γνώμης δηλώνει ότι παρακολουθεί κάποιο. 

Από αυτούς λίγο παραπάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι βλέπουν περισσότερο ποδόσφαιρο, το 31% ότι βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεϊ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα