ΑΘΗΝΑ
06:07
|
25.04.2024
Tο Threads λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας σχεδόν 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα στις πρώτες 48 ώρες.
Threads
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαθέσιμη και στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα είναι από σήμερα η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Threads, η οποία θεωρείται ως η άμεση ανταγωνίστρια του Χ (Twitter).

Ο όμιλος Meta αποφάσισε να λανσάρει σήμερα (14/12) το Threads στο ευρωπαϊκό κοινό, το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο στο υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η Meta προτίμησε να καθυστερήσει την άφιξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για τη μελέτη των επιπτώσεων των ευρωπαϊκών κανόνων.

Tο Threads λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας σχεδόν 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα στις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας και 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερες από πέντε ημέρες. Έκτοτε, ο ενθουσιασμός έχει «ξεφουσκώσει» και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ενημέρωση των μετόχων της Meta, το Threads έχει αυτή τη στιγμή κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τοn μήνα.

Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος ότι η πλατφόρμα μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες τα επόμενα χρόνια.

Για σύγκριση, το X έχει αυτή τη στιγμή περί τα 550 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ενώ το Facebook εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής Social Media πλατφόρμα, με περί τα 3 δισ. ενεργούς χρήστες τον μήνα. Μέχρι σήμερα το Threads ήταν διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες, εκτός EE, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν το ευρωπαϊκό λανσάρισμα για να ανανεωθεί το ενδιαφέρον και να αρχίσει πάλι να αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών. Όσο για τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Threads, αυτός παραμένει του Νειμάρ, του διάσημου ποδοσφαιριστή, με 10,5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο Άνταμ Μοσέρι, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε, ότι όλοι οι χρήστες του Threads θα μπορούν πλέον να διαγράφουν τους λογαριασμούς τους στην εν λόγω εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να διαγράψουν και τους λογαριασμούς στο Instagram μέσω των οποίων συνδέονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα