ΑΘΗΝΑ
09:01
|
27.04.2024
Οι εκκλησίες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις ως απάντηση στη βάναυση επίθεση στη Γάζα.
Ναός Αναστάσεως, κατεχόμενη Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς έχει ξεκινήσει η χαρούμενη περίοδος των Χριστουγέννων, ο Δρ. Ραμζί Χούρι (Ramzi Khouri), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO και Επικεφαλής της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής για τις Εκκλησιαστικές Υποθέσεις στην Παλαιστίνη, έστειλε επιστολή στους ηγέτες των Εκκλησιών, υπενθυμίζοντάς τους τη δεινή κατάσταση στη Γάζα, η οποία είναι ρίχνοντας μια ζοφερή σκιά στους εορτασμούς των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους.

Ο Δρ Χούρι υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 18.000 αθώους Παλαιστίνιους, το 70% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Επιπλέον, σχεδόν 50.000 τραυματίστηκαν και 1,8 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν βίαια, σε μια σκηνή παρόμοια με εκείνη της οδυνηρής Nakba του 1948. Η καταστροφή περιλαμβάνει τον βομβαρδισμό σπιτιών, ιδρυμάτων και χώρων λατρείας, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης παλαιότερης εκκλησίας στον κόσμο, της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου και του παλαιότερου τζαμιού στη Γάζα, του τζαμιού Al Omari.

Αυτά τα Χριστούγεννα, η πόλη της Βηθλεέμ, παραδοσιακά τόπος χαράς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν θα γιορτάσει φέτος την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι εκκλησίες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις ως απάντηση στη βάναυση επίθεση στη Γάζα. Η επιστολή ρίχνει επίσης φως στην κλιμακούμενη βία στη Δυτική Όχθη, με καθημερινές στρατιωτικές επιδρομές και μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης, και τα σχέδια του Ισραήλ να κλέψουν μια γη που ανήκει στην αρμενική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ.

Η απάντηση της διεθνούς κοινότητας έχει επικριθεί, με τον Δρ Χούρι να επισημαίνει το βέτο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, εμποδίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας, καθιστώντας τις έτσι εταίρο στη δολοφονία των Παλαιστινίων. Παρακαλεί τις εκκλησίες του κόσμου να μιλήσουν και να καταγγείλουν την ισραηλινή επιθετικότητα, τονίζοντας ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Ευχαριστώντας τις εκκλησίες που κατήγγειλαν με θάρρος τα ισραηλινά εγκλήματα και υποστήριξαν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, την ίδια στιγμή ο Δρ. Χούρι προτρέπει τις εκκλησίες και τα άτομα σε όλο τον κόσμο να θυμούνται όσους υποφέρουν τα Χριστούγεννα, να υπερασπιστούν τα παλαιστινιακά δικαιώματα, να καταγγείλουν τις αδικίες και να πιέσουν για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Celebrities στα εστιατόρια

Όταν δεν πολιτεύονται και βγαίνουν για φαγητό, οι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους, οι σερβιτόροι έχουν ανάμεικτα συναισθήματα.
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα