ΑΘΗΝΑ
13:11
|
02.05.2024
Αυξάνονται οι ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν.
Από την περιοχή όπου έλαβε χώρα η ένοπλη επίθεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επιθέσεις από ένοπλους άνδρες σε αστυνομικό τμήμα και φυλάκιο του στρατού στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, επεκτείνοντας μια αυξανόμενη εκστρατεία βίας στα πρώην προπύργια των Ταλιμπάν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν. Τρεις ημέρες νωρίτερα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 23 Πακιστανούς στρατιώτες στην ίδια επαρχία Κιμπέρ-Πανκτούνκβα.

Η επίθεση της Παρασκευής στην αστυνομία σημειώθηκε στην περιοχή Τανκ της μεραρχίας Ντέρα Ισμαήλ Χαν της επαρχίας. Η αστυνομία είπε ότι τέσσερις αξιωματικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό άφησε επίσης νεκρούς τρεις από τους επιτιθέμενους, αναφέρει ο ανταποκριτής του Al Jazeera.

Δύο σκοτώθηκαν από την αστυνομία ενώ ο τρίτος ανατινάχθηκε, ανέφερε. Βρέθηκε επίσης ένα μπουφάν με βόμβα που δεν είχε εκραγεί και η αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση για την ασφάλεια του συγκροτήματος.

«Η δύναμή μας σε φρουρά τους εμπλέκεται σε μάχη με πυροβολισμούς για ώρες», και αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το DawnNewsTV του Πακιστάν, ο αξιωματούχος είπε ότι όλοι οι εναπομείναντες αξιωματικοί στο φυλάκιο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και η επιχείρηση έρευνας βρισκόταν σε εξέλιξη μετά από ειδοποιήσεις για περισσότερους ένοπλους άνδρες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μια ένοπλη ομάδα που αυτοπροσδιορίστηκε ως Ansar-ul-Islam ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δήλωση που δόθηκε σε δημοσιογράφο του Reuters. Ωστόσο, η Dawn ανέφερε ότι μια ομάδα που ονομάζεται Ansarul Jihad ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η αστυνομία δεν επαλήθευσε τη γνησιότητα των ισχυρισμών.

Σύμφωνα με το AP, στόχος στρατιωτικής θέσης ήταν και το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Σαλίμ Χαν.

Την Τρίτη, ένοπλοι εισέβαλαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στην πόλη Νταραμπάν, περίπου 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) από την πόλη Ντέρα Ισμαί=ήλ Χαν. Οι μαχητές έριξαν ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά στην κεντρική πύλη του αστυνομικού τμήματος και ακολούθησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε ο στρατός.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρόσφατα συσταθείσα μαχητική πακιστανική ομάδα Tehreek-e-Jihad, η οποία πιστεύεται ότι είναι παρακλάδι του Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) ή των Πακιστανικών Ταλιμπάν.

Η Κιμπέρ-Πανκτούνκβα υπήρξε μάρτυρας αύξησης της βίας φέτος, με αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα. Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καμικάζι είχε ως στόχο ένα τζαμί στην πρωτεύουσα Πεσαβάρ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα