ΑΘΗΝΑ
07:39
|
27.04.2024
Επεισόδια στους σταθμούς Μοναστηράκι-Κεραμεικός και απειλές με μαχαίρι κατά ανήλικου οπαδού στις Σέρρες, τα πιο πρόσφατα περιστατικά οπαδικής βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης εντός των σταθμών του μετρό Μοναστηράκι-Κεραμεικός από αγνώστους, παρά της διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότητα του μέτρου καταπολέμησης της οπαδικής βίας, λόγω του οποίου οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 10 το βράδυ και λίγη ώρα μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, ομάδα χούλιγκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισχώρησαν στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι και , φωνάζοντας «Όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα», άνοιξαν πυροσβεστήρες μέσα στον κατάμεστο συρμό, τρομοκρατώντας και τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, μπήκαν ανενόχλητοι στον συρμό και ξανά δημιούργησαν ταραχές στη στάση του Κεραμεικού, χωρίς να τους καταδιώξει κανείς.

Η ΣΤΑΣΥ, αφού πρώτα διευκρινίζει ότι έγινε χρήση πυροσβεστήρα και όχι καπνογόνων εντός του μετρό, όπως αρχικά αναπαραγόταν, στη σχετική ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.».

Οπαδικό επεισόδιο και στις Σέρρες: 27χρονος απείλησε ανήλικο με μαχαίρι

Στη σύλληψη ενός 27χρονου και ενός 28χρονου στις Σέρρες προχώρησαν οι αρχές, ύστερα από καταγγελία 17χρονου, ο οποίος βρέθηκε θύμα οπαδικής βίας λόγω της μπλούζας που φορούσε.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος κατήγγειλε πως ο 27χρονος τον απομόνωσε σε είσοδο πολυκατοικίας και, υπό την απειλή μαχαιριού, τον ανάγκασε να βγάλει την μπλούζα αθλητικής ομάδας που φορούσε.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρονου, ενώ κατάσχεσαν περισσότερα από 400 τεμάχια πυροτεχνημάτων διαφόρων ειδών από το σπίτι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 28χρονο, ο οποίος είχε βγει από το σπίτι του φερόμενου δράστη με συσκευασία πυροτεχνημάτων των 100 βολών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα